Почетак суђења десеторици окривљених за насилничко понашање у београдској Бетон хали, почетком октобра у клубу "Комитет", заказан је за четвртак 6. децембар пред Првим основним судом у Београду.

Нико од оптужених који су првобитно ухапшени није више у притвору, а шесторици су одређене блаже мере.

Четворица се налазе у кућном притвору уз електронски надзор (наногицу) од 1. новембра, а двојици је изречена забрана напуштања боравишта, прецизира се у информацији Првог основног суда у Београду достављеној Тањугу.

Суд је прихватио предлог тужиоца и спојио поступке против седмориче и тројице окривљених тако да ће се против свих 10 водити јединствен поступак и донети једна одлука.

Сви се терете за кривично дело насилничко понашање јер су у ноћи између 6. и 7. октобра у клубу “Комитет” претукли раднике обезбеђења, неколико људи и ломили инвентар.

ПРОЧИТАЈТЕ И: Клуб "Комитет" демолиран због неплаћеног "рекета"

Оптужени у овом случају су Ј.М. (25), К.Б.(31), Ц.И. (19), М.Х. (25), П.К. (25), М.Ц. (24), С.Б. (26), А.В. (27), М.М. (36) и М.В. (30).

У Првом основном тужилаштву раније је саопштено да уколико полиција утврди идентитет и осталих НН лица која су учествовала у критичном догадају, против њих ће накнадно бити покренут кривични поступак.

Медији су пренели приче очевидаца инцидента у клубу, који је отворен само дан раније, да је у објекат је упало 15-ак мушкараца, који су били маскирани и носили су палице и шипке.Претходно су пребили раднике обезбеђења, а затим су кренули да ломе инвентар.

Том приликом лакше је повређено и неколико гостију.