ЗБОГ сумње да је силовао тринаестогодишњег дечака из околине Кладова, полиција је ухапсила његовог комшију Н. С. (19). Истог дечака силовао је и Д. С. (34), који се налази на психијатријском вештачењу због сумње да је, сем овог, обљубио и једног деветогодишњака.

Како смо сазнали, Н. С. је признао дело и затражио да са тужилаштвом потпише споразум и признању кривице. Већ му је одређен притвор до 30 дана, а на терет му се ставља продужено кривично дело обљубе над дечаком.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
ИСПОВЕСТ ДЕЧАКА ИЗ КЛАДОВА: Силовао ме је где је стигао

- Малишан, који је већ био жртва силовања, био је на лечењу у Београду - прича нам извор из истраге. - Када се вратио, Н. С. му је послао поруку да се виде на старом месту. Дечак је отишао до камене куће на обали Дунава, где га је сачекао комшија и обљубио га.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Монструм признао силовање двојице дечака?

По повратку кући, дечак је мајци испричао шта се десило, а ова је одмах позвала Центар за социјални рад у Кладову.

- Из ове установе су у понедељак одмах о догађају обавестили полицију, која је убрзо ухапсила Н. С. - наставља причу наш саговорник. - Напасник је одмах затражио да призна дело у замену за блажу казну, која, у овом случају, може да буде од пет до 12 година робије.

ЗАБРАЊЕНЕ ИЗЈАВЕ ЗА МЕДИЈЕ У ПОРОДИЦИ малишана нису желели да причају са медијима, рекавши да им је тако наређено у полицији и Центру за социјални рад. Док смо били испред куће, дечак је изашао и питали смо га како је. Одговорио нам је да је добро, а онда му је мајка рекла да се врати у кућу и замолила нас да одемо. Мештани у селу су видно шокирани, али нису желели да причају о Н. С.

Наш извор каже да је Н. С. у више наврата током ове године обљубио дечака. Према његовим речима, истрага тек треба да покаже да ли је случај повезан са хапшењем Д. С. који се налази на психијатријском вештачењу у Специјалној затворској болници у Београду. Д. С. се сумњичи да је у последњих годину дана, поред овог, силовао и дечака од девет година из истог села.

Подсетимо, крајем септембра овај дечак нам је испричао како га је злостављао комшија Д. С. Према речима тринаестогодишњака, први пут је силован пре годину дана.

- Одвео ме је на обалу Дунава, на место које је обрасло растињем, и ту је почео да ме милује по глави, говорећи ми: "Лепотане мој, љубави моја" - причао нам је дечак.

Уплашен, он је покушао да побегне, али је Д. С. потрчао за њим, оборио га на земљу и напао сломљеном стакленом флашом.

- Ставио ми је грлић од сломљене флаше под грло и рекао ми да ће ме убити ако нешто неком кажем - наставио је причу дечак. - Онда ми је скинуо панталоне и силовао ме.

После тога, тортура се наставила и наредних годину дана.

- Д. С. је претио да ће убити и мене и моје родитеље, а отац ми је умро пре два месеца - говорио је, за "Новости", овај дечак од само 13 година. - Нисам смео никоме ништа да причам, а он је наставио да ме злоставља.

Према речима дечака, Д. С. би му послао поруку и рекао му где да дође.

- Силовао ме је буквално где је стигао - причао је тринаестогодишњак. - У шуми, у напуштеној школи, у штали...


Тринаестогодишњи дечак, жртва силовања


Према речима овог дечака, Д. С. га је приморавао и да га орално задовољава. Све је почело да се открива пре извесног времена, када је малишан отпутовао код рођака, који су приметили да се нешто с њим дешава.

- Питала сам га зашто пуши - испричала нам је тада тетка овог дечака. - Онда је он рекао да је почео да пуши јер није знао како да се избори са страхом од Д. С., који је претио да ће да га убије.

Тетка је потом тражила мобилни телефон од малишана и у њему пронашла поруке: "Ћао, душо, где си, љубави, дођи на Дунав да се волимо..."

- Онда сам знала да се десило нешто застрашујуће - казала нам је ова жена. - Притисла сам сестрића и он ми је све испричао. Чим смо се вратили у Србију, све сам пријавила полицији, која је дошла и ухапсила Д. С.