НИШКА полиција ухапсила је Кристину М. (33) из Прокупља због сумње да је почетком септембра четрнаестогодишњу девојчицу, у договору са једним мушкарцем, довела у околину Ражња где ју је он сексуално искористио.

Прочитајте још: ПОДВОДИО ЋЕРКУ ОМЕТЕНУ У РАЗВОЈУ, МАЈКА ТВРДИ: Мирјану нико није присиљавао!

Њој се на терет ставља кривично дело трговина људима, а на предлог Вишег јавног тужилаштва, Виши суд у Нишу одредио јој је притвор у трајању до 30 дана.

- Она је саслушана и уз наредбу о спровођењу истраге за учињено дело, упућен је предлог за притвор према Вишем суду, који је њој и одредио задржавање у трајању од 30 дана због опасности да ће утицати на сведоке - кажу у Вишем јавном тужилаштву у Нишу.

У нишком Вишем јавном тужилаштву саслушан је и мушкарац који је обљубио дете, али њему засада није одређен притвор, јер се у овом тренутку не зна каква је била његова улога у свему овоме. Он ће, како сазнајемо, поново бити саслушан.

Како сазнајемо, девојчица није киднапована, већ је Кристина М. једноставно договорила време и место у једном селу код Ражња, “где ће доћи са дететом да би је мушкарац сексуално искористио”.

- Нестанак девојчице није пријављен, а није била ни заточена. Кристина М. је једноставно дошла по девојчицу тог дана и одвела је у то село знајући шта ће да јој се догоди - рекли су извори из истраге.

Засад је непознато да ли су родитељи знали да ће Кристина М. одвести њихово дете у околину Ражња или не.