ОДЛУКОМ Другог основног суда у Београду радиће се ново, треће по реду судско медицинско вештачење, како би се утврдило да ли је било пропуста у лечењу Јелице Панић (25) из Параћина, као и зашто је дошло до кобног исхода. Овај посао биће поверен Судском медицинском одбору медицинског факултета у Нишу, које би о овкме требало да се изјасни до у року од месец дана од дана пријема наредбе.

Прочитајте још: ИСПОВЕСТ МАЈКЕ НАСТРАДАЛЕ ДЕВОЈКЕ У "БЕОКЛИНИЦИ": Нисам знала да смрт може да застари

Јелица је 9. јуна 2010. године у "Беоклиници" урадила гинеколошку
интервенцију уклањања ранице на грлићу материце, у општој анестезији.

Међутим, она је током интервенције пала у кому и преминула девет дана касније на ВМА. Због несавесног лечења, Тужилаштво је подигло оптужницу против интернисте Драгана Станојевића, анестезиолога Братислава Стаменковића и гинеколога Миодрага Станића.

Прочитајте још: СУЂЕЊЕ ЛЕКАРИМА ЗА НЕСАВЕСНО ЛЕЧЕЊЕ: Јелицу усмртила анестезија

Због промене судије, у понедељак су се сва тројица поново изјаснила о оптужници, тврдећи да нису криви и да ништа од онога што се наводи у оптужници није тачно. Њихови адвокати противили су се новом вештачењу, износећи да су у основном налазу, стручњаци констатовали да нико од окривљених није направио пропуст у лечењу. Међутим, судија је рекао да је ново вештачење неопходно имајући у виду да то налаже правично суђење, као и због тежине последица.