МАРКО Чичковић (24) и Предраг Кошпрдић (25), који су ухапшени због сумње да су 6. октобра упали у клуб "Комитет" у београдској Бетон-хали, данас су се на саслушању у Првом основном јавном тужилаштву, како сазнајемо, бранили ћутањем. На предлог Тужилаштва, суд им је одредио притвор до 30 дана.

Два дана раније, на саслушање је приведен Милош Хркман (25), који је такође одбио да изнесе одбрану и којем је одређен притвор. За осталим изгредницима, од којих је већина идентификована и за које се сумња да су као и ова тројица из навијачког "миљеа", полиција интензивно трага. Наводно, сви су блиски Вељку Беливуку званом Веља Невоља, а на терет им се ставља кривично дело насилничко понашање за које је запрећена казна до три године затвора.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
ПОГЛЕДАЈТЕ: Због "Комитета" пали вандали блиски Вељи Невољи

Иначе, пре него што је доведен у Прво тужилаштво, Чичковић је са М. П. (37) приведен у Више јавно тужилаштво на саслушање, јер је у возилу у којем су се налазили, полиција пронашла 20 грама кокаина. Због тога је против њих писана пријава за недозвољено поседовање наркотика. Након тога, одведен је на саслушање у Прво тужилаштво, које је против њега покренуло истрагу због упада и напада на раднике обезбеђења и госте "Комитета".

Према причи очевидаца, група маскираних мушкараца упала је у клуб, пошто су претходно савладали припаднике обезбеђења. Након тога су, како су тврдили, палицама и моткама ломили инвентар и том приликом је повређено неколико гостију.