ТРСТЕНИК-ПАС Марије Чајетинац (33), младе правнице из Трстеника која је погинула у стравичном удесу на ауто-путу код Јагодине је нађен, објавили су Маријини пријатељи на друштвеним мрежама. Пас Жика како су “Новости” раније објавиле, путовао је са својом газдарицом у колима кобног дана, када је у два судара, чак 12-оро људи изгубило живот.


Прочитајте још:
Ово је млада жена која је трагично настрадала на ауто-путу код Јагодине


Дивна девојка из трстеничког места Дубље, на жалост, била је међу погинулима, и породица и пријатељи апеловали су на људе да се укључе у потрагу за њеним кућним љубимцем. Веровали су да се избавио или можда у превртању возила искочио. Управо то се изгледа и догодило, јер је пас нађен у селу Мијатовац код Јагодине, код једне породице.

- Пронашли смо Жилета! Жив и здрав! - објављено је на друштвеним мрежама, где се нижу коментари “дивно”, ”свака част”, “улепшали сте ми дан”...

Апел да се помогне у несебичној потрази брзо се проширио друштвеним мрежама. Бројни волонтери претраживали су околину моста код Мораве, а вести су се шириле преко Јагодине и Ћуприје до околних места.


Прочитајте још: САХРАЊЕНЕ ЖРТВЕ ТРИ УДЕСА: Анђели постоје, то си ти


- Ако неко види пса жуте боје, кратке длаке, мешанац са огрлицом, чипован, стерилисан, нека га узме и одведе до првог сигурног места, а ја бих организовала превоз. Околина моста на Морави на аутопуту. Молим вас шерујте - написала је у једном апелу на фејсбуку Маријина пријатељица.

Породици ће проналазак пса, који је ова дивна млада жена удомила и заволела бити драгоцена утеха у тешким тренуцима, поручили су Маријини пријатељи. И та утеха стиже им баш у дану када им је неопходна. Баш данас, на локалном гробљу у селу Дубље, Марија Чајетинац је сахрањена пред неколико стотина ожалошћених људи.