Н. Ђ. из Алексинца, тренер тамошњег женског рукометног клуба, избоден је ножем када су га напала четворица младића у близини Спортске хале после тренинга.

Пре крваве сачекуше, Н. Ђ. се побунио против групе хулигана који су у последње време терорисали младе у Алексинцу, због чега су му се бахати младићи осветили.

- Пожалили су ми се родитељи једне девојке да ју је неки младић ударио по задњици, а када му се она супротставила, ставио јој је нож под грло. Она се толико уплашила да се умокрила. И други родитељи су ми се жалили да им хулигани шамарају децу. Након објаве отвореног писма, отац двојице младића који тероришу по Алексинцу напао ме је и провоцирао. Он ми је том приликом рекао да ће се његови синови обрачунати са мном - прича Н. Ђ. из болничке постеље.

- У четвртак увече сам окончао тренинг и из Спортске хале кренуо кући. Успут сам телефонирао једној девојчици, која се није појавила на тренингу, па нисам обраћао пажњу на четворицу мушкараца који су стајали у мраку. Изненада ми је сечиво севнуло пред очима, успео сам да одгурнем нож, али ме је нападач закачио по грудима. Остала тројица су насрнула на мене, али сам успео да утрчим у халу. Тек тада сам схватио да крварим из груди, позвао сам полицију и именовао сам нападача јер сам га препознао. Људи који су се ту затекли помогли су ми да зауставим крварење - описује Н. Ђ.

Алексинчани су огорчени због напада на Н. Ђ. и захтевају да се његови нападачи најстроже казне, јер су то људи који малтретирају тамошњу омладину.

- Он једини бесплатно тренира нашу децу, а страдао је од банде којој нико не може да стане на пут, цео Алексинац је у страху од њих - казала је једна Алексинчанка.

(Информер.рс)