ПОЛИЦИЈА је ухапсила Ивана К. (21) из Алексинца, због сумње да је покушао да убије председника Женског рукометног клуба "Алексинац" Ненада Ђурића (30). Он се терети да га је у четвртак увече убо ножем у груди испред спортске хале након чега је побегао. Незванично, мотив напада је освета јер је Ненад био у сукобу са Иваном, који је, наводно, малтретирао рукометашице овог клуба.

Како незванично сазнајемо, Ђурића је напало неколико младића наоружних бејзбол палицама, ватреним оружјем и ножевима


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
НАПАД У АЛЕКСИНЦУ: Председник клуба избоден пред рукометашицама

- Он је успео да побегне и са отвореном раном уђе у спортску халу где је у току био тренинг. Након што је позвао Хитну помоћ, превезен је у нишки Ургентни центар и ту је задржан на даљим испитивањима - рекао нам је извор из истраге.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Ухапшен Тасманијски Ђаво: Колима ударио пешака, па га нокаутирао!

У међувремену, Ђурић је обавестио полицију о нападачима па су их патроле у току ноћи тражиле на тридесетак означених локација.

- Чињеница је да се Ђурић залаже за мир у Алексинцу и заштиту млађих нараштаја од хулигана, па је тако дошао у сукоб са овдашњим жестоким момцима - рекао нам је наш саговорник. - О томе је недавно истакао и отворено писмо. Било је међу њима несугласица па су се позивала на "ферку" да покажу ко је јачи.

После тога Ђурићу је огребан ауто и избушене су му гуме, па је то додатно заоштрило сукоб.

- Било је питање дана када ће доћи до новог обрачуна - наставља наш извор. - Ђурић је то знао и недавно се пожалио да сумња да га прате и вребају тренутак за напад. Чак је имао и дојаву. На крају се то и догодило.

Спортска хала у коју је Ненад утрчао после напада / Ненад ЂурићНЕЋЕ СЕ СМИРИТИ

НЕНАД је сада имао среће, али мислим да ово није крај, јер постоји оправдана бојазан да следећи сукоб буде још крвавији и фаталан. Док неко не изгуби главу, неће се смирити - рекао нам је Ненадов познаник.

Ухапшеном Ивану одређено је задржавање до 48 сати након чега ће случај бити предат Вишем јавном тужилаштву у Нишу.