СОМБОРСКА полиција данас је ухапсила Николу Јовановића (25) из Оџака, због сумње да је извршио кривично дело - убиство. Он се терети да је у ноћи између 8. и 9. септембра у атару Каравукова, код Оџака, ловећи дивље свиње, испалио више хитаца од којих су два погодила Ивана Стојиљковића (40). Нажалост, Иван је од задобијених повреда преминуо на лицу места.

Николи је одређено законско задржавање до 48 сати, и он ће уз кривичну пријаву бити приведен на саслушање у Више тужилаштво у Сомбору. Како нам је рекла Јадранка Дедић, заменик вишег тужиоца у Сомбору, Јовановић има ловачку дозволу. Истрага, која је у току, тек треба да утврди како је дошло до убиства овог младог човека. Претпоставља се да је оружје из ког је пуцао Јовановић већег калибра.

Иван Стојиљковић је у суботу у послеподневним часовима отишао у атар да убере кукуруз, вероватно за потребе рибилова. Био је страствени пецарош и ту је страдао, причају његови другови.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
Смрт у кукурузу још мистерија

Иваново беживотно тело у кукурузу пронашао је у недељу његов рођени брат Игор. Он га је звао на мобилни телефон и сазнао од пријатеља Швабе да је отишао у крађу кукуруза. Како каже, на братовљевом телу је видео велику рану на глави.

Иван је у уторак сахрањен ма месном гробљу у Оџацима.


НЕПОЗНАТ ВЛАСНИК

ЈОШ се не зна ко је власник њиве у којој је пронађено беживотно тело Ивана Стојиљковића. Прича се да то земљиште изнајмљује једна фирма из Сомбора. Иако општина Оџаци има пољочуварску служби, нисмо добили одговор да ли пољочувари обилазе све њиве, нити да ли је до сада било пријава крађе.