ВИШИ суд у Београду је одбио жалбу Трећег основног јавног тужилаштва у Београду, које сматра да и даље постоји опасност да модни креатор Дарко Костић утиче на сведоке, као и опасност да ће поновити кривична дела. Одлука Трећег основног суда у Београду о укидању притвора је потврђена, па ће се Дарко Костић у наставку поступка бранити са слободе.

Дарку Костићу се на терет ставља полно узнемиравање, недозвољено држање опојне дроге, као и омогућавање уживања опојних дрога. Притвор му је укинут након испитивања последњег сведока. Тужилаштво се након тога жалило, а та жалба је у Вишем суду одбијена. Будући да на ову одлуку нема права жалбе, Дарко Костић ће се дефинитивно бранити са слободе до краја поступка.

Сада ће предмет бити враћен у Трећи основни суд у Београду, где ће се одлучивати да ли ће одређени докази бити издвојени због недозвољеног претреса стана, с обзиром на то да није постојала адекватна наредба за претрес.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - ОШТЕЋЕНИ ТВРДИ: Креатор му дао дрогу, ухватио за полни орган, због чега га је младић ударио по вилици

Адвокат Димитрије Илић, један од бранилаца Дарка Костића каже да је оваква одлука Вишег суда у Београду била очекивана и правно једина могућа.

- Сада је на Трећем основном суду у Београду да одлучује о недозвољеним доказима. Надам се да ће суд одлучивати непристрасно и стручно као и до сада, и да ће издвојити све оне доказе који су прикупљени противно закону, а има их немали број - рекао је Илић. - На тај начин би се створили неопходни услови за законит и правичан поступак пред нама. У супротном би се трајно угрозио кривични поступак, који је ионако опструисан повредом права на одбрану, јер браниоцима и окривљеном није омогућемо да се упознају са доказима, као ни да предложе своје доказе.