БЕОГРАДСКА полиција ухапсила је Миљана Ђурашиновића (40), познатијег под надимком Тасманијски Ђаво, због сумње да је 5. септембра, извршио кривично дело насилничко понашање.

Ђурашиновић се терети да је у Делиградској улици, најпре својим аутомобилом марке "ауди", ударио пешака Николу П. (74), који је прелазио улицу, а затим изашао из возила и више пута га ударио руком у главу. Пошто је нокаутирао човека, Тасманијски Ђаво вратио се у свој аутомобил и побегао са места несреће, док је повређени возилом Хитне помоћи превезен у болницу, где му је указана лекарска помоћ.

Ђурашиновићу је одређено задржавање до 48 часова, након чега ће, уз кривичну пријаву бити приведен Првом основном јавном тужилаштву у Београду.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Повећана казна затвора београдском "тасманијском ђаволу"

Приликом хапшења, полиција је, између осталог, код њега пронашла и пиштољ, који је претходно покушао да сакрије, бацивши га кроз прозор куће у двориште.

Он је, иначе, познат одраније по инцидентима. Судило му се због насиља у породици, јер је 2016. физички напао супругу, и то секиром, а потом претио и деци. Током суђења, у пуној судници, нокаутирао је полицајца који је сведочио против њега. Такође, познат је и по томе што је у новогодишњој ноћи 2006, после масовне туче, рањен у једном београдском хотелу. Две године касније мачетом је нанео тешке повреде власнику кладионице Стефану Димитровском, због чега је првобитно осуђен на девет година затвора. Казна му је смањена на седам и по година затвора, да би, на крају, одлежао само пет година и три месеца.