СЛОБОДАН Јовановић (65) из приградског насеља Мајур код Шапца, подлегао је повредама у ургентном центру Опште болнице данас око 2.30 ујутру, након што га је, како се сумња, невенчана супруга Славица Милојевић (55) више пута ударила секиром у главу! Злочин се догодио око поноћи у кући жртве, а претходила му је жучна свађа.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Није отровала мужа због насиља?

У Слободановој кући је живела и породица Славичиног посинка. Супружници су се кобне вечери споречкали док су гледали телевизију, што им није било први пут. Слободан је, наводно, седео на кревету, када се Славици "смрачило" пред очима, па је потегла секиру и ударила га неколико пута у пределу слепоочница. Потом је отишла у другу собу, где је спавао њен посинак са супругом и бебом, и рекла кратко: "Убила сам Слободана".


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
Убила мужа капима за очи

- Иако је још давао знаке живота, а укућани су одмах позвали Хитну помоћ, Слободану спаса није било и издахнуо је у 2.28 у шабачкој болници. Славица је полицајцима, који су обавили увиђај, испричала да је дуги низ година била злостављана и шиканирана. Међутим, на данашњем саслушању у Вишем јавном тужилаштву бранила се ћутањем - каже наш извор из истраге.

У трошној кући у Улици краља Милана, поред мајурског гробља, данас нисмо затекли никога. Брава је била закатанчена, поред паркиран стари "кадет", а свуда около разбацане ствари. Испред улаза је стајала инвалидска ходалица, али нисмо успели да установимо коме је припадала. Мало даље саксије са цвећем, мноштво флаша...

- Често смо их виђали кад пролазимо до продавнице - каже сусед Милош Грујић. - Нисмо се дружили, али јесмо се познавали, и то дуго. Када сам јутрос чуо за злочин, нисам се баш много изненадио, јер сви у насељу знамо да су живели напето и са размирицама.

Према речима осталих мештана који су били расположени за разговор, Слободан се наводно више пута женио и имао је децу из неколико бракова. Често су сви заједно роштиљали пред кућом, понекад у друштву бројних Слободанових унука, а Мајурци кажу да су знали и да се туку и да певају у исто време.

- Били су људи спремни за сарадњу и добре односе са суседима. Жао ми је што се ово догодило, али знам да је због њихових свађа често долазила полиција - каже нам Зоран Павић, чија се кућа налази на око 200 метара даље, а који овуда бициклом пролази са двогодишњом унуком.

Мештани су нам испричали да је жртвин рођени брат Мија настањен одмах поред, али ни у тој кући нисмо нашли никога. Забрављено је као да нико поодавно ту није боравио, а атмосфера слична као и у Слободановом незаграђеном домаћинству.

ТЕЛО НА ОБДУКЦИЈИ

СУДИЈА за претходни поступак, данас око поднева, на захтев Вишег јавног тужилаштва, одредио је притвор Славици Милојевић. Тело жртве послато је на обдукцију како би се недвосмислено утврдио узрок смрти и колико је удараца нането.