КО је убио нашу Миладију и због чега - не знам, али се свако вече Богу молим да полиција пронађе убицу. Кад сам вратио стоку са испаше видео сам је како лежи испред бачије у којој смо живели. Била је у локви крви. Мислио сам да је пала, ударила главом у камен и повредила се. Тек касније смо приметили рану на глави и схватили да је убијена.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Базне станице воде до убице са Пештера

Овако нам је јуче, у селу Гошево на Пештеру, кроз сузе говорио Исидор Кочовић, горштак са планине Гиљеве, који је пронашао мртву супругу Миладију (77). Још увек непознати убица је жени прво пуцао у леђа, а затим је "оверио" метком у главу.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Миладија "оверена" у главу због 400 евра

- Ни мрава у животу није згазила. Још нам је теже јер је највероватније умрла у мукама, а да није имао ко да јој помогне - прича Исидор.

- Никоме ништа нисмо дуговали, ни са ким нисмо били у завађи, целог живота трудили смо се да помогнемо људима у невољи. А, ево, шта нам се деси. Тај који је онако крвнички убио моју супругу је нечовек и монструм, не заслужује да хода овом земљом и остатак живота треба да проведе на робији.

Миладија Кочовић / Фото приватна архива

Када је видео супругу како лежи на земљи, Исидор се понадао да је још жива, па је брзо позвао комшију да је спасавају.

- Нажалост, није јој било помоћи. Кад је из суседног села стигао син Радан и ушао у катун (колибу), приметио је да је све испретурано - присећа се Исидор. - Испод кауча није било пушке, пиштоља и 400 евра. Тада смо приметили и да има рану на телу и схватили да је убијена. Одмах смо позвали полицију.


ПРОДАЛИ ЈАГЊАД

НЕКИ богаташи нисмо, али нисмо ни сиротиња. Целог живота мучимо се у овом беспућу гајећи стоку. Неколико дана пре трагедије продали смо јагњад и узели нешто пара. Можда нас је неко типовао, можда је убица дошао да нас опљачка. Можда је мајка познавала лопова. Камо среће да је однео новац, а да је није убио - јада се Миладијин син Радан.