ЈОШ се не зна ко је убио Ивана Стојиљковића (40) из Оџака, чије је беживотно тело, пре три дана, пронашао његов рођени брат Игор на њиви кукуруза у оближњем атару Каравукова. Игор је на братовљевом телу угледао велику рану на глави, а поред њега је био Иванов мопед, као и џакови са клиповима кукуруза. Полицију је позвао одмах.

Данас је у Улици Лоле Рибара 42 у Оџацима владао мук. Игор је у шоку, као и њихова родбина и пријатељи. Нико не верује да више нема Ивана. Комшије кажу да је био вредан момак и да не знају шта се то дешавало са њим кад је ишао у туђу њиву ради кукуруза.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
Усмрћен док је крао кукуруз

- Па да је и крао кукуруз, као што се прича, зар је требало да га неко због тога убије - питају се Иванови и Игорови рођаци и пријатељи.

Иван је у суботу био на послу код приватника и у поподневним сатима дошао кући, затим ручао и рекао брату да иде до друга Швабе, да се договоре за пецање. Мопедом је отишао од куће и више се није вратио!

Његов брат каже да је Иван знао да сваке недеље иде са другом на пецање, па му није било сумњиво што је тог јутра у соби нашао празан кревет. Међутим, после је Игор сазнао од Швабе да је Иван отишао у њиву због кукуруза.

- Није то требао да ради, да сам за то знао, ја бих га сигурно спречио - прича Игор.

Иван је данас сахрањен на месном гробљу у Оџацима, а на вечни починак су га испратили рођаци, пријатељи...

Како нам је рекла Јадранка Дедић, заменик вишег тужиоца у Сомбору, Иваново беживотно тело је пронађено 9. септембра у кукурузишту, тридесетак метара од канала Дунав-Тиса-Дунав, са повредом главе и раном на десној нози. Тело је одмах послато на обдукцију, а претпоставља се да је оружје из ког је пуцала непозната особа, велике разорне моћи. Дедићева додаје да се још не знају мотиви, ни како је дошло до ове трагедије. Истрага је у току.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
УЖАС У МИТРОВИЦИ: Опљачкали мештанку па напали полицију

ЧИЈА ЈЕ ЊИВА

ЊИВА у којој је пронађено Иваново беживотно тело није његова, већ је, наводно, изнајмљује једна фирма из Сомбора. Како сазнајемо, у кукрузишту нису пронађени трагови који би директно указивали на убицу. Оџаци имају пољочуварску службу, али нисмо добили одговор да ли је пољочувари обилазе све њиве.