ЈАНКО Ђурковић (34), лечени наркоман и шизофреничар, јутрос је са више убода ножем усмртио оца Драгана (63) у породичној кући у Улици Дејана Бранкова у Белој Цркви. Након свирепог злочина без опирања се предао полицији, која му је одредила задржавање од 48 сати. Мотив убиства за сада је непознат, али смо сазнали да је између оца и сина и раније било несугласица.

У истом дворишту са Ђурковићима живе још две породице, које су, највероватније, позвале полицију и Хитну помоћ. Несрећном човеку није било спаса. Преминуо је на лицу места. Убица је након тога, према сведочењу комшија које су чак са њим разговарале, сео на мостић преко- пута куће.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА: Усмртио оца, држао тело два дана у гепеку, па га закопао на њиви

- Седео је испред моје куће, док је полиција, незнајући да је он ту, радила увиђај у његовом дому. Још нисам знао о чему се ради. Пришао сам му и видео да је крвавих шака и колена. Био је унезверен. Рекао ми је да се напио и да је пао. Онда су дошли да га ухапсе. Сам им је пружио руке да му ставе лисице - препричава комшија Дуле Пауновић.

Сви у крају кажу да је Јанко био чудан, али миран. Волео је да вози ролере и никада није радио.

- Пре десетак година се предозирао и једва извукао живу главу. Од тада се лечио у психијатријској болници. Редовно је пио лекове, који су га "успорили". Био је у неком свом свету, али се увек културно јављао свима. Шокирани смо овим злочином - додаје друга комшиница.

Белоцрквани говоркају да се и раније сукобљавао са оцем, за ког истичу да је био изузетно фин и вредан човек. Проблем је увек била дрога. Не знају да ли га је Драган због тих насртаја пријављивао полицији. Иначе, током увиђаја, из куће Ђурковића полиција је изнела две катане.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
Тражио паре од оца, па га искасапио са 20 убода (ФОТО)

МАЈКА УМРЛА ПРОШЛЕ ГОДИНЕ

ЂУРКОВИЋЕ је лане задесила трагедија, када је Јанкова мајка Љиљана умрла од гушења, након што је јела чварке. Тада су отац и син остали да живе сами, док је сестра Емина након удаје отишла у други крај Беле Цркве.