ПРИПАДНИЦИ МУП из Новог Пазара и Сјенице, појачани експертима из Београда, и јуче су на Пештеру и дуж границе са Црном Гором тражили трагове који би их одвели до убице Миладије Кочовић (77). Полиција је привремено добила појачања и савремену опрему којом претражује цео терен. Уз помоћ базних станица испитаће се ко је све био на овом подручју, раде се и ДНК анализе, биће укључен и полиграф и друга најсавременија опрема.

Старица из забитог села Гошево је у петак после подне ликвидирана испред своје колибе на падинама планине Гиљеве. Она је једним метком погођена у леђа, а потом је "оверена" у главу хицем из пиштоља.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Миладија "оверена" у главу због 400 евра

- Од овог трагичног догађаја нико у селу не спава. Сви се закључамо пре мрака и једва чекамо јутро - каже један од житеља Гошева.

- Бојимо се да је злочинац ту негде у близини и да сваког тренутка може да бане у село и још некога убије. Посебно смо уплашени због свирепости злочина. Тај који је имао душе да већ рањеној старици пуца у главу спреман је на све. Сада је полиција у селу, па нам је мало лакше, шта да радимо ако убица не буде пронађен, а полиција оде.

Мештани Гошева истичу да је убијена Миладија била стара и беспомоћна жена, да се никоме није замерила и да није имала снаге да пружи било какав отпор. У Гошеву напомињу да је граница са Црном Гором врло близу и да планинским путевима, које полиције на може да контролише, ко год жели може неопажено да дође до овог и других пештерских села. Овим крајем крећу се и шверцери, током лета забележено је и појачано присуство разних берача печурака и лековитог биља.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Пештер: Миладија усмрћена хицем с леђа

ОДНЕТО 400 ЕВРА

ИЗ колибе у којој је Миладија живела са сином и супругом Исидором украдени су пушка и пиштољ за који су Кочовићи имали дозволу, а однето је и 400 евра. Упркос тоталној преметачини, још 1.500 евра лопови нису пронашли. Да ли је мотив убиства била пљачка или нешто друго знаће се тек када полиција убици уђе у траг.