Тринаестогодишњи Саша М., који је повређен у петак увече у тешкој саобраћајки код Белотића, још увек је у јединици интензивне неге на Одељењу хирургије Опште болнице у Шапцу. Лекари његово стање оцењују стабилним, али ипак, даноноћно бдију над њим.

Како "Новости" сазнају, повреде малог Саше су биле толико тешке да ни најискуснији хирурзи нису веровали да ће преживети. Сигурносни појас приликом ударца дечака је готово пресекао напола!


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
Богатић: Мајка извукла сина из запаљеног аута!

Кобне вечери Саша је био на тренингу у шабачком карате клубу где га је довезла мајка Гордана. Не слутећи ништа, жена је дете након активности нахранила и кренула пут Клубаца код Лознице где имају викенд-

- кућу. Породица, иначе, живи у Бијељини у Републици Српској.

Из непознатих разлога, аутомобил се занео на друму у прометном Белотићу и несрећна Гордана је ударила у бетонски стуб поред пута, који се одмах запалио. Ватра се проширила и на аутомобил.

ГОРЕЛЕ ТРИ ВАТРЕ Наши саговорници у Белотићу, где се десила саобраћајка, кажу да је пожар могао прогутати и мајку и дете. Запалио се трансформатор на стубу, као и трафостаница у непосредној близини. Нико није стигао да честито одреагује, али мајка је скочила у ватру, а да ње такве није било дете не би имало никакве изгледе да преживи.

- Вратна део кичме јој је тешко повређен, али је била довољно прибрана да, не чекајући никога, извуче малишана из аута - каже наш извор из истраге. - Дете је, изгледа, заспало успут, па није ни реаговало, а појас се толико зарио у њега да га је могао пресећи напола.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: СТРАВИЧНА НЕСРЕЋА У КРАГУЈЕВЦУ: Жена остала без ноге, а возача оџепарили!

Ништа друго лекари Хитне помоћи нису могли него да појуре у болницу и спасавају га успут од искрварења. Директор Опште болнице у Шапцу др Слободан Поповић, јуче је за "Новости" потврдио да је највећа претња за живот дечака, практично, била могућност да изгуби превише крви, што су хирурзи прво збрињавали.

- Још је у јединици интензивне неге, што се и подразумева јер је у току постоперативно лечење и сада је потпуно стабилан. Радили смо додатне анализе јер се могло десити да је од силине удара повређен још неки од виталних органа. Били су неуролог и ортопед. Верујем да ће дете бити добро - рекао је др Поповић.


С повређеном мајком дечака нисмо успели да контактирамо. У болници је збринута и послата на кућно лечење, међутим, на поруке и позиве не одговара. Како смо чули од медицинског особља, онако контузована и са ортопедском крагном, она се труди да што чешће зове и долази да бди над дечаком.

Истражни органи и даље се баве узроцима ове саобраћајке, а полиција је већ најавила да ће против мајке Гордане бити поднета одговарајућа пријава. Како год било, кажу Мачвани, чак и да је крива за саобраћајку, она је примером показала шта значи бити мајка.