Полиција из Новог Пазара и Сјенице трага за убицом који је у петак после подне, у селу Гошево на Пештерској висоравни, зверски убио старицу Миладију Кочовић (77), домаћицу из тог села. Више тужилаштво у Новом Пазару злочин је оквалификовало као тешко убиство, а истрага, у коју су укључени и припадници МУП из Београда, спроводи се на целом Пештеру. Иначе, значајнијих информација о мотивима и починиоцу злочина још нема.

Житеље овог дела Пештера, који су у шоку и страху због свега што се догодило, додатно је потресла информација да Миладија није, како се најпре мислило, убијена једним метком из пушке, већ са два хица различитих калибара: једним из пушке, којим је погођена у леђа, и другим из пиштоља, којим јој је пуцано у главу. Ово је утврђено обдукцијом, а истражни органи сумњају да је несрећна старица најпре убијена пушком, а потом пиштољем "оверена" у главу.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
Пештер: Миладија усмрћена хицем с леђа

Из катуна (колибе) у којој је током лета, недалеко од Гошева, на падинама планине Гиљеве, живела породица Кочовић, украдени су пушка и пиштољ, за које су поседовали уредне дозволе, а у општој преметачини украдено им је и 400 евра. Засада нема информација да је Миладија убијена из оружја узетог из њеног дома.

Полиција је јуче патролирала селима овог пограничног дела између Србије и Црне Горе. Постоји бојазан да је убица, због пљачке или неког другог разлога, дошао с територије Црне Горе и да се сеоским путевима поново вратио у Црну Гору. Зато је затражена помоћ црногорске полиције.

- Нико не може да претпостави ко би и због чега могао да почини овако гнусан злочин. Старица је била добра жена, а њена породица добро ситуирана и имала је много стоке. Колико знам, ни са ким нису били у завади, нити су се жалили да им неко прети. Мада је полиција стално у селу, страхујемо за своју безбедност - каже један од комшија породице Кочовић.

У присуству родбине и комшија, Миладија Кочовић је јуче сахрањена на сеоском гробљу у Гошеву.