ГОДИНАМА је тај човек терорисао моју породицу. Моја ћерка се плашила да ће је пре или касније убити. Ништа није могло да га заустави. Хтео је и да отме своју ћерку, али, срећом, нисам му отворила врата.

Ово је, према наводима италијанских медија, полицији испричала мајка Тање Дугалић (32), коју је у петак ујутру, у насељу Лонигу у Италији, са три хица из пиштоља на улици убио супруг Зоран Лукијановић (40). Неколико сати касније, суочен са полицијском потером, истим пиштољем Зоран је пресудио и себи.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
УЖАС У ВИЋЕНЦИ: Убио жену, па себи пуцао у уста (ФОТО)

Стравичан злочин догодио се нешто пре осам сати, у индустријској зони насеља у округу Виченца, надомак фирме у којој је Тања радила.

Према једној верзији догађаја, Зоран је успео да је намами у возило, да би у једном тренутку из њега изашао, пришао Тањи и пуцао у њу. Према другој верзији, срели су се на улици, а он ју је убио док је покушавала да побегне од њега и уђе у кола. Наводно су се посвађали, након чега јој је Зоран два пута пуцао у груди и једном у главу. Потом је побегао са лица места.

ПОЧЕЛО 2013. ПОРОДИЧНУ кризу, како пишу медији са Апенинског полуострва, реконструисала је ташта убице, а она је почела 2013. године. Тада се открило да, услед озбиљних здравствених проблема, Тања више неће моћи да остане у другом стању. Зоран, бесан због тога што неће имати и сина, постао је насилан и агресиван, те га је супруга напустила. Ту одлуку, по свему судећи, није могао да прихвати.

Полиција и Хитна помоћ дошле су по позиву радника из оближње фабрике, који је чуо хице. Упркос напорима лекара, Тањи није било спаса, преминула је током реанимације.

У међувремену, како пишу италијански медији, Зоран се вратио до стана у Орђану, како би се поздравио са њиховом четворогодишњом ћерком, коју је чувала мајка убијене жене. Звонио је, али му ташта није отворила врата.

Потом је побегао у сивом "пасату", наводно Тањином, да би га, после неколико сати, саобраћајна полиција пресрела на ауто-путу ка Венецији. Када је угледао органе реда, мушкарац је извадио полуаутоматски пиштољ калибра 7,65 мм, којим је претходно пуцао у супругу. Опалио је два хица у ваздух, с намером да уплаши полицајце, да би, одмах затим, цев ставио у уста и повукао ороз.

Лукијановић је потом пребачен хеликоптером у најближу болницу и у тешком стању смештен је на одељење интензивне неге. После неколико сати, лекари су и званично прогласили смрт.

Увиђај италијанске полиције / Print screen Youtube


Према наводима италијанских новина, две особе биле су очевици убиства, пошто су аутомобилом прошле поред стравичне сцене. У току пуцњаве, једна особа је побегла и сакрила се од хитаца, док је друга остала у стању шока. Полицију је алармирао запослени у оближњој фабрици који је приметио крваво тело на земљи.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
НАПАДНУТИ АДВОКАТ ЗА "НОВОСТИ": Чула сам ''Ено је'', а затим ми је сломио нос

Иначе, Лукијановић је одраније био познат полицији због неколико напада на супругу, а у јулу је добио и судску забрану да прилази њој и породичној кући у Орђану, где је Тања остала да живи са ћерком. Лукијановић није поштовао судску одлуку, ни после изрицања забране, а ни у петак.