У забитом селу Гошево на Пештерској висоравни, јуче после подне је испред свог катуна (колибе) убијена Миладија Кочовић (59), домаћица из овог села подно планине Гиљеве, удаљеног од Сјенице око 40 километара.

Према још незваничним информацијама, Миладија је била сама у катуну, а погођена је једним метком у леђа, док је излазна рана регистрована на њеној глави. Испред породичног катуна, удаљеног од најближих сеоских кућа око три километра, у локви крви и без знакова живота Миладију је пронашао супруг Исидор, који је у тренутку злочина чувао стоку, док је њихов син косио. Син је о свему обавестио полицију.

Истражним органима Исидор је изјавио да је катун био испретуран и опљачкан и да су из њега нестали пушка и пиштољ, које је породица Кочовић поседовала уз дозволу. Још се не зна да ли је њен супруг чуо пуцањ и због тога дошао до катуна, или је дотерао стоку са пашњака.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
САРАДНИК ЛУКЕ БОЈОВИЋА УМАЛО РАЗНЕТ УСРЕД БАРА: Експлозив од пола килограма случајно отпао са аутомобила

Неколико сати после злочина, у Гошево су стигле екипе полиције и правосудних органа из Сјенице и Новог Пазара, које покушавају да расветле овај злочин. Потрагу за убицом отежава изузетно лоше време на овом делу Пештерске висоравни.

- Чуо сам пуцањ, али сам мислио да неко од чобана пуца на вукове или лисице. Планина је ово, звери стално насрћу на стада. Нисам ни сањао да се може догодити овакав злочин. Жао ми је Миладије, била је дивна жена и добра комшиница. Надам се да ће полиција наћи њеног убицу - каже један од житеља Гошева, и додаје да су сви у том месту и околним селима узнемирени и уплашени због убиства Миладије.

НЕМА ПРИВЕДЕНИХ

Од сјеничке и новопазарске полиције јуче се није могла добити никаква званична информација о овом догађају, нити о могућим мотивима и извршиоцима злочина. Засада нема ни приведених, нити ухапшених и истрага се наставља. Иначе, село Гошево се налази близу границе са Црном Гором.