У ПРЕДГРАЂУ Лонига, италијанског града у округу Вићенца, у петак јутру догодио се стравични злочин када је Зоран Лукијановић (40) убио своју жену Тању Дугалић (33), према којој је већ био насилан. Он је потом побегао са места злочина, а италијанска полиција је започела интензивну потеру.

Неколико сати касније, на ауто-путу, у смеру ка Венецији, саобраћајци су уочили осумњиченог. На њихово изненађење, како преносе тамошњи медији, он је извукао пиштољ и пуцао себи у уста. Према писању италијанских портала, брачни пар је пореклом из Србије.


Прочитајте још:Оптужница против трансвестита Горана Абдулова за убиство љубавника

Лукијановић је већ познат полицији због серије напада на супругу, а због тога му је, између осталог, било забрањено да јој прилази. Он је морао да се исели из породичне куће, најмање десет километара далеко од дома у коме је Тања остала да живи. Ипак, Лукијановић није поштовао забрану, ни кобног јутра, ни месецима уназад, пишу италијанске новине.

- Убиство се догодило на путу ка Тањином послу око осам сати ујутру. Наводно су се посвађали, мушкарац је пришао жени и два пута јој је пуцао у груди, једном у главу. Потом је пешке побегао са лица места. Према једној верзији догађаја, њих двоје су били заједно у возилу, а он је у једном тренутку изашао. Пришао је Тањи и пуцао у њу. Према другој верзији, срели су се на улици, а он ју је убио док је покушавала да побегне од њега и уђе у кола - преносе тамошњи портали.Прочитајте још:УЖАС У БАЧКОЈ ТОПОЛИ: Покушала да убије мајку ножем

Полицију су позвали пролазници, који су алармирали и Хитну помоћ. Тањи, ипак, није било спаса, иако су лекари покушавали реанимацију. У међувремену, карабињери су започели потрагу за Лукијановићем. Уочили су га у његовом сивом "пасату" после неколико сати. Након што су га пресрели, у ваздух су испаљена два хица.

- Патрола саобраћајне полиције је тражила појачање, пажљиво прилазећи осумњиченом - спекулишу италијански медији. - Међутим, он је, извадио полуаутоматски пиштољ, калибра 7,65 мм, којим је претходно пуцао у супругу, и ставио га је себи у уста. На изненађење полицајаца, повукао је ороз, након што је осетио да је у клопци-спекулишу италијански медији.

Лукијановић је потом пребачен хеликоптером у најближу болницу и у тешком стању је смештен на одељење интензивне неге. Према последњим информацијама, коју је објавио rainews.it, њему је проглашена мождана смрт.

Иначе, према наводима италијанских новина, постоји двоје очевидаца убиства. Један је побегао и сакрио се од хитаца, а друга особа је била у шоку након пуцњаве. Полицију је позвала трећа особа, запослени у оближњој фабрици који је приметио крваво тело на земљи.

ТРАГЕДИЈА У БЛИЗИНИ

ИТАЛИЈАНСКИ округ Вићенцу потресла је још једна породична трагедија. Наиме, у насељу Маростика у четвртак увече пронађена су тела старијег брачног пара. Њихов нећак (31) затекао их је обешене у остави за алат поред куће, а истрага ће показати да ли је реч о двоструком самоубиству или о убиству и самоубиству. Наводно, међу њиховим стварима није пронађено опроштајно писмо, а пар је последњих месеци пролазио кроз тежак финансијски период.