КОРАЧАЈУЋИ судским ходником на другом спрату, гледала сам бројеве судница, тражећи извршног судију. Тада сам зачула повик: "Ето је Енике...!" Направила сам још два корака, окренула се мало налево да видим ко је то изговорио, и тог тренутка сам задобила страховит ударац отвореном шаком по образу. Изгубила сам равнотежу и снажно главом и леђима ударила о зид, а затим пала на под.

У исповести за "Новости", овако др Енике Вег, адвокат из Новог Сада, описује шта се дешавало у ходнику на другом спрату новосадског суда у уторак око поднева, када је на њу насрнуо Срба С. (72), из Новог Сада. Он је иначе супротстављена страна у имовинском спору у којем она заступа његову бившу супругу.

- Када сам мало дошла к себи, лежала сам на ходнику док ми је крв цурила из носа и посекотине на глави - препричава нам Енике Вег сцену испред канцеларије 257. - Судски предмети су лежали разбацани око мене, и по њима је било крви. Видела сам да се нападач удаљава ходником.

Први у помоћ су јој пришли запослени, а убрзо је стигла Служба хитне помоћи и превезла је у Ургентни центар.

Прочитајте још - ПОСЛЕ ИНЦИДЕНТА У СУДУ: "Пао" нападач на адвокатицу

- Нос ми је поломљен на два места, лице ми је у модрицама и подливима, боле ме синуси - каже др Вег. - Расекотину на глави су ми ушили у Ургентном центру, имам и велику чворугу величине песнице, а приликом пада повредила сам и кичму и рамена. Због тога трпим страшне болове. Само да не буде последица, јер сам недавно имала здравствених проблема. Месец дана сам била у коми, али, срећом, успела сам да се опоравим. У уторак ми је био први радни дан.

Позната новосадска адвокатица каже да је тог дана било рочиште клијенткиње коју заступа и Србе С., али је у судници био њен заменик, тако да јој тада није било познато шта се дешавало у вези са тим случајем. Још додаје да се бивши супружници већ две године суде због имовине, односно земљишта у Деспотову.

Палата правде у Новом Саду

- Веома ми тешко све ово пада, јер сам увек часно заступала сваког клијента - вели Вегова. - Странкама сам отворено говорила какве су им шансе у поступку и да знају шта их чека. То сам преносила и на млађе колеге.

И поред физичког напада у којем је тешко повређена, др Вег једва чека да јој мину болови, и да се, како каже, и са модрицама и подливима, поново врати у суд и ради свој посао.

ПРИТВОР ДО 30 ДАНА

СРБИ С., осумњиченом за ометање правде, у четвртак је судија за претходни пооступак Основг суда у Новом Саду, на предлог тужилаштва, где је саслушан, одредио притвор до 30 дана.

Он је после физичког напада на адвокатицу, побегао из судске зграде, а ухапшен је сутрадан, односно 5. септембра у Београду и спроведен у новосадску полицију.