Убиство адвоката Драгослава Мише Огњановића (57) било је наручено и плаћено пола милиона евра, тврди адвокат Марко Ницовић члан Светске асоцијације шефова полиција.

Он истиче да су вође криминалних кланова као никад спремне за освету супарницима, јер је ретко ко од њих процесуиран.

- Он је имао такву судбину да као адвокат пређе у сиву зону и направи дил који је био у супротности са адвокатском етиком – каже Ницовић и уверава да је суштина криминалних обрачуна на београдском асфалту контрола тржишта наркотика.

Ницовић наводи да је код криминалаца систем јасан, пошто они не презају од ланчаних убистава и понашају се као да их нико не може зауставити.

- Оно што им додатно иде у прилог јесте то што на десетине криминалних убистава није расветљено, а чак није утврђено ни ко је налогодавац. Нажалост, због тога је претња процесуирањем ретко блокирајући фактор у овом рату – указује Ницовић и истиче да је убијени адвокат Огњановић очигледно платио главом у рату два клана.

Саговорник додаје да је циљ рата кланова монопол на тржишту наркотика.

- Коначни циљ је елиминисање земунског клана и уништење Луке Бојовића, кога је Огњановић заступао – закључио је Ницовић.

Божа Спасић, бивши функционер Државне безбедности, убеђен је да Огњановићев убица никада неће бити пронађен и истиче да су спекулације да је убијени адвокат пре него што је ликвидиран приметио да га неко прати.

- Сигуран сам да су само гласине да се пре извесног времена Огњановић пожалио да га прате. Забрињавајуће је што су мафијашки обрачуни из Црне Горе пребачени у Србију. Будући да је ретко ко из два позната клана преживео, поставља се питање да ли се у сукоб умешао и трећи клан? Мислим да тај трећи клан, чије ћемо име ускоро сазнати, тренутно заузима водећу позицију, а моје искуство ми говори да се спрема нови обрачун на београдским улицама – каже Спасић и закључује да данашње криминалне групе не могу да се пореде са онима које су харале деведесетих и осамдесетих година.