СУРЧИНАЦ Александар Аврамов (39), бивши члан обезбеђења заштићеног сведока Љубише Бухе Чумета, преживео је у уторак вече напад ватреним оружјем на путу код Купинова, недалеко од Пећинаца. На њега је пуцано из кола у покрету, а спасао се тако што ја зауставио аутомобил и истрчао из њега. Инспекторима је испричао да је видео двојицу нападача.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - СУД ОДБИО МОЛБУ: Чуме остаје у затвору

Одмах је позвао полицију, која је увиђај радила неколико сати. На његовом аутомобилу "ауди А8" видљива су оштећења од хитаца. Испаљено је десетак метака. Живот му је вероватно спасла чињеница да је на време видео цев како вири из аутомобила који му се приближавао. Залегао је на сувозачко седиште, а потом је отворио врата и склизнуо напоље.

До пуцњаве је дошло на путу који иде кроз шуму између села Обреж и Купиново. Интересантно је да су мештани оба села чули пуцњаву, али нису знали шта се дешава.

- Аврамов има кућу и имање у селу Обреж, које је наследио од оца - прича наш саговорник. - Доста је уложио у обнову и реконструкцију, и баш је направио леп објекат. Ретко је, међутим, свраћао. Често је био по иностранству.

Овај Сурчинац је пре неколико година основао и своју фирму за телохранитеље. Назвао ју је Међународна организација "Кобре". Обезбеђивао је, према сопственом признању, многе личности из јавног живота. Каријеру је започео код Бухе у Сурчину.

- Он је тада био надлежан за видео-надзор, односно пратио је преко камера ситуацију око Бухине куће у Котобањи - наводи наш извор. - Није излазио напоље, нити је био Чуметов лични телохранитељ. Његов посао је био да надгледа мониторе.

После одласка од Бухе постао је фудбалски менаџер, а потом је последњих осам година живео у иностранству. Према оперативним подацима полиције, Аврамов се у Сурчину последњих година није дружио нити повезивао са људима "са оне стране закона".

Љубиша Буха Чуме

ПРОБЛЕМИ СА БИВШОМ СУПРУГОМ

ПРЕМА незваничним сазнањима, Александар Аврамов је испричао полицији да је добијао претње, али да их није схватао озбиљно, нити их је пријављивао. Наводно, чак су и комшије у Обрежу приметиле сумњива возила око његове куће.

- Аврамов је навео да није у сукобу ни са ким конкретно, али да има проблеме са бившом супругом, са којом има и дете - истиче наш саговорник. - Наводно, она је сада у вези са извесним нарко-дилером. Постоје информације да би са те стране могло да дође до проблема. Сада то истражујемо.