АЛЕКСИНЧАНКА Марија Савић још не може да се опорави од шока након што је у понедељак ујутру њена шестогодишња ћеркица испред куће затекла мртвог пса. Њихов кућни љубимац, штене од свега четири месеца, на телу је имао видљиву рану од метка. Како нам је испричала, Марија сумња да је за овај срамни чин одговоран комшија.

Инцидент се догодио током ноћи између недеље и понедељка, а како су мајка и ћерка спавале у другом делу куће, нису чуле пуцањ из ватреног оружја.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Псима остављена храна пуна ексера на улици

- Не знам да ли ме је више потресло то што је баш ћеркица затекла тај грозни призор, због кога целе ноћи није могла да заспи, или та нељудскост да неко упуца штене од четири месеца. Никада се нико није жалио да им сметају наша два пса, али су нас увек некако гледали као чудаке пошто толико волимо животиње - прича, за "Новости", Марија.

Она каже да су све сумње пале на комшију, који живи две куће од њих, али да то не могу да докажу. Наиме, полиција је обавила увиђај, али за обдукцију која је предложена, нису имали новца.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - На очиглед деце упуцан кућни љубимац

- Ја сам самохрани родитељ, нисам имала пара за то, али су нам тада рекли да је упуцан и да је мали калибар у питању. Нисмо у том тренутку размишљали како ћемо да докажемо ко је то урадио, већ смо од туге сви занемели, питајући се да ли се наш пас мучио, или је одмах издахнуо. Нашли смо га на месту где га је мајка први пут донела - рекла нам је Марија кроз сузе.

Она додаје да није први пут да се у овом крају животиње тако третирају, те да су често троване и убијане, на шта су много пута указивали надлежнима. Комшије Савића о овој породици имају само речи хвале и кажу да су њихови пси били изузетно дружељубиви.

- Двориште им је као својеврсни врт, плус имају доста животињица, које су заиста мирне и дружељубиве - прича за "Новости" комшиница С. М. - Пси нису никад били на ланцу, али заиста ми нисмо имали проблем са њима. Нису били агресивни, нити било шта слично. И моје дете често долази да се игра овде. Када смо чули да је штене убијено, заједно смо плакали. Нехумано је и нељудски да неко тако нешто уради. Па коме сметају животиње и ко се одважи да им на тај начин пресуди.


ТЕШКО ДОКАЗАТИ

У ПОЛИЦИЈИ су нам само потврдили да се инцидент догодио. Из извора блиског истрази речено нам је да је тешко доказати шта се овде заправо догодило и како је пас страдао, с обзиром на то да обдукција није рађена.