У судару аутобуса и два путничка аутомобила који се догодио данас око 16 часова, у Грделичкој клисури, у близини Предејана, повређенa је 21 особа, међу којима и деветоро деце, али срећом нико није настрадао.


Три особе смештене су на одељењима хирургије односно ортопедије лесковачке Опште болнице док су остали задобили лакше телесне повреде у виду посекотина по глави и екстремитетима.


Код два теже повређена одрасла пацијента констатован је прелом ребара, а код једног повреда кичме.


Претпоставља се да је до несреће дошло када је „ауди“ немачких регистарских ознака, приликом претицања „шкоде“ београдских таблица, ударио у аутобус који је ишао из супротног смера. „Ауди“ се наводно потом одбио од аутобуса и ударио у „шкоду“.


- Нешто је јако пукло. Неко нас је ударио док смо били у кривини. Аутобус се онда затетурао и преврнуо на бок крај пута. Настао је метеж и вриска. Људи су се уплашили и било је и панике, али срећом нико од 33 путника није настрадао. Све је могло много горе да буде. Највише је међу нама деце, али има и нас маторих. Све се ипак добро завршило – каже Хермина Урам, једна од путница из преврнутог аутобуса.


Аутобус се враћао из Битоља где су његови путници, чланови Хрватског културног друштва из Шида, учествовали на вишедневном фестивалу народног стваралаштва.


- Има нас који смо и породично везани. У аутобусу ми је била унука и ћерка, а један деда је путовао са двоје својих унука. Деца су се јавила родитељима и сад чекамо да нас лекари прегледају и надам се да ћемо убрзо моћи кућама – додаје Хермина која је седела на првом седишту аутобуса.
Заменик директора лесковачке Опште болнице др Александар Станковић истиче да нико од повређених није витално угрожен.


- Наше екипе су реаговале брло брзо и указале неопходну помоћ. Најважније је да нико није витално угрожен и да су сва деца, срећом, прошла, са лаким повредама – казао је др Станковић.


У судару је повређен и возач потпуно смрсканог „аудија“ и он је смештен на одељење хирургије са вишеструким преломом ребара. Саобраћај је на овој деоници био у кратком прекиду, а онда се одвијао наизменично једном коловозном траком.Повређени су збринути у ургентном центру у Лесковцу / фото И.Митић