ХТЕЛИ смо да се окупамо још једном у базену и да кренемо кући. Заронио је и после свега неколико тренутака неки мушкарац је извукао његово тело из воде јер је приметио да тоне. Одмах су почели да га реанимирају. Док је све то трајало, отворио је очи, погледао нас, а онда их заувек затворио.

ПРОЧИЈТАТЕ ЈОШ: НЕСРЕЋА НА КУПАЛИШТУ "С КЛУБ" У ЈАКОВУ: Младић се утопио у базену

Овако, за "Новости", почиње причу другарица А. Т. (17), који се у понедељак, како се сумња, удавио на базену аква-парка у оквиру комплекса "С клуб" у Јакову, на периферији Београда. Несрећа се догодила само 15 минута пре званичног затварања објекта.

ПРОЧИЈТАТЕ ЈОШ: Тракториста подлегао повредама после удеса

Након реанимације, која је трајала око сат и по лекари су могли да констатују само смрт несрећног младића. Шта је узрок овог догађаја још није познато, јер је дечак настрадао у базену који је дубине свега метар и по. Био је искусан пливач, а ронио је од своје треће године. И током кобног дана, већину времена провео је испод воде, јер је роњење била његова љубав. Према речима његових пријатеља, био је дете за пример, узоран ђак и добар друг. Завршио је другу годину у Техничкој школи "Дрво арт" у Београду, а својим досеткама и шалама је увек увесељавао другаре.

Међутим, породица трагично настрадалог тинејџера кивна је на екипе Хитне помоћи, које су се, према њиховим речима, у Јакову појавиле након 45 минута.

- Није нам јасно како један тако велики приватни комплекс нема сопствену лекарску екипу - са сузама у очима прича родбина окупљена у дворишту породичне куће, у насељу Болеч. - Ми живимо на потпуно другом крају града, а када су нам јавили шта се десило, стигли смо за свега пола сата, а лекарима је требало исто толико времена, ако не и више.

ОСАМ БАЗЕНА КОМПЛЕКС "С клуб" у Јакову поседује аква-парк са осам базена и 12 тобогана. До сада није било већих инцидената, сем што је прошле године у августу једна девојчица завршила на ушивању браде у Клиничком центру Србије, након што је са мајком испала из гуме на једном од тобогана.

Како су нам испричали запослени у "С клубу" у Јакову, један од присутних посетилаца, иначе доктор по струци, који се у тренутку несреће налазио на базену, одмах је притрчао у помоћ.

- Од када је извучен из базена сат и по смо се борили за његов живот. Чим је спасилац извадио тело, притрчао је човек који је лекар и који је преузео случај реанимације - причају запослени из "С клуба". - Давао је знаке живота, борио се, имао је и пулс, али као да је имао неки проблем који није могао да се превазиђе.

Међутим, како "С клуб" у Јакову припада општини Сурчин, прво су контактирали са њиховим лекарским службама. Радно време ове здравствене установе је до 18 часова, а како се несрећа десила у 18.45, одмах је позвана и Хитна помоћ. Како су "Новости" незванично сазнале, младић није имао у себи ни велике количине воде које би изазвале дављење. Да ли је можда реч о неком другом узроку смрти, остаје да се види након завршене обдукције.