СМЕДЕРЕВО - Припадници Министарства унутрашњих послова у Смедереву, по налогу надлежног тужилаштва, поднели су кривичну пријаву у редовном поступку против четрнаестогодишњег дечака због постојања основа сумње да је починио кривично дело недозвољене полне радње, саопштило је МУП Србије.

Он је, како се сумња, одвео оштећену шестогодишњу девојчицу у напуштено двориште и додиривао је по полном органу.

Прочитајте још: Ухапшен због сумње да се лажно представио као дечак и тражио од девојчице (11) да се слика гола

Све се наводно ,десило, у блоковима зграда у насељу Ковачићево у Смедереву где су се деца играла.

Како незванично сазнајемо, девојчица је побегла од напасника, и пожалила се родитељима, који су случај одмах пријавили полицији.

Кривична пријава стигла је тужиоцу 10. јула, а дечак није лишен слободе, како су неки медији објавили. Цео случај је у фази преткривичног поступка.

У Вишем јавном тужилаштву у Смедереву које води овај поступак, због осетљивости случаја, одбијају да говоре о детаљима. „Новостима“ је потврђено да је кривична пријава стигла, и да се по њој поступа.

У даљем поступку уследиће саслушање осумњиченог дечака, као и оштећене девојчице. Тек након тога биће одлучено о даљим корацима.

Иначе, припадници Министарства унутрашњих послова у Смедереву ухапсили су А.М. (36) из Велике Плане због постојања основа сумње да је починио два кривична дела недозвољене полне радње. Осумњичени се терети да је у јуну ове године и у септембру 2017. године две оштећене додиривао по грудима. Осумњичени је уз кривичну пријаву приведен Основном јавном тужилаштву у Великој Плани.