ВЛАДАН Марковић Чедо (43), познати ужички предузетник и одборник Српске напредне странке у Скупштини града, преминуо је у среду увече, највероватније од последица убода инсеката, али породица није сигурна да је то узрок трагедије, јер како кажу, на његовом телу није било видљивих убода.

Језива смрт мајстора познатог већини Ужичана шокирала је житеље града на Ђетињи, а несрећа се догодила док је Марковић брао малине у бајинобаштанском селу Злодол где је имао имање.

Око 19 часова он је излазећи из малињака у Злодолу, кренуо према кући заједно са супругом и снајом. Тада је, према речима медицинара који су први разговарали са мештанима, приметио да су прасад побегла из ограђеног простора. У намери да прасад врате, Марковић и остали, задржали су се на ливади. Одмах затим, Владан се својој тетки, према речима медицинара "пожалио да га је нешто уболо, у пределу главе".


Прочитајте још: СТРАДАО НА БОВАНСКОМ ЈЕЗЕРУ: Пензионисани полицајац преминуо од уједа осе!

- У 19.20 екипа Хитне помоћи у којој су били лекар, две медицинске сестре и возач упутили су се под ротацијом у Злодол. Иако смо реаговали брзо, било је касно да се живот спасе. Покушаји реанимације су трајали један сат, али нажалост нису помогли - каже др Стојанка Ђурић, директор Дома здравља у Бајиној Башти.

Одмах по приласку кући, Марковићево стање се нагло погоршало, после чега је дошло до смртног исхода.

- На око педесет метара од куће, Владан је затражио чашу воде, пожаливши се да га је у пределу главе највероватније ујела оса. Гледала сам, али никаквог трага уједа није било. Затим је Владан сео на земљу, а његово лице је нагло почело да црни... Супруга Александра је одмах притрчала до њега, покушала је да му извади језик из грла, ја сам му трљала ноге... Спаса није било - говори Душанка Д. из Злодола, тетка страдалог.Прочитајте још:СТРАШНА СМРТ: Жену у колицима стршљенови уболи 150 пута

Ни Владанов брат Драган, није сигуран шта је узрок смрти иако је на лице места стигао неколико минута после Хитне помоћи.

- Не знам од чега је Владан умро. Док сам његово тело облачио и стављао у сандук, нигде нисам могао видети ни најмањи траг убода. И доктор из Хитне помоћи није видео убод, па је предложио обдукцију. Ја сам то одбио - испричао је Драган, док су пријатељи, фамилија и бројне муштерије добро познате радње пристизале да породици изјаве саучешће.

Уз симптоме које је Владан имао, једино што сугерише да би узрок смрти могли бити убоди инсеката, је чињеница да на ливади где се трагедија догодила постоји осињак.

Марковић је био ожењен супругом Александром на чијим је рукама издахнуо.

Марковић је као познати, успешни занатлија и предузетник 2012. постао одборник СНС у Скупштини града Ужица, а у владајућој странци је од 2008. године.

Владан Марковић биће сахрањен у петак, на гробљу Сарића осоје.

Владанов брат Драган

НЕУТЕШНИ

ПАР није имао деце. Живели су на једном спрату куће у Ужицу, на коштичкој кривини где се налази и Ужичанима добро познати ауспух сервис "Вар", који је Владан држао са братом. На другом спрату исте куће, живе и његови родитељи, неутешни после изненадне смрти сина.