МЕСЕЦ дана након бруталног пребијања Снежане Палић из Беле Цркве на свадби у тамошњем ресторану "Парк", полиција је у уторак поднела кривичну пријаву против Владимира Ј., због наношења тешких телесних повреда. Остали батинаши, међу којима је био и Далибор В., па чак и Владимирова девојка М. В., засада неће бити кривично гоњени.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Младожењину тетку претукли сватови!

Реч је о групи људи са којом грађани Беле Цркве годинама имају проблема. Један од припадника групе извесни С. З. у уторак је доспео у фокус после напада на новинара Стефана Цветковића, познатог по мистериозном нестанку од пре месец дана.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Пребијање у Белој Цркви: Тукли иако су на условним казнама

"Новости" су прве објавиле причу да је Владимир Ј., који се све време налази на слободи, 2. јуна, на свадби Снежаниног братанца, наочиглед пуне сале сватова, претукао несрећну жену. Она је због задобијених повреда имала компликоване операције лица. На Клиници за максилофацијалну хирургију у Београду уграђена јој је пластична јагодична кост, а оперисане су јој и синусна и вилична кост. Тек након што јој буде урађена магнетна резонанца главе, пошто се жали на болове и губљење свести, утврдиће се даљи степен њених повреда.

ШТАКОМ ПО ЛИЦУ МУШКАРАЦ С. З. (39) који је у уторак ухапшен због напада на новинара Стефана Цветковића блиски је пријатељ Владимира Ј. С. З. је у понедељак увече алуминијумском штаком коју користи као помоћ при ходању, ударио Цветковића. До инцидента је дошло у башти једног белоцркванског кафића, а Цветковић је задобио посекотину на челу. Овај нападач је био на условној казни због напада на новинара 2015, и против њега ће бити поднета кривична пријава због наношења лакших телесних повреда.


Снежана каже да њени батинаши, који су добро познати органима реда због бројних ексцеса, праве огроман притисак на њу и њену породицу, како не би покренула и приватну тужбу. Лично су им, каже, тражили да се "примире", а потом су им, као опомену, полупали аутомобиле. Палићи су о томе обавестили полицију.

- Исте вечери, када сам, по изласку из болнице, била у полицији да дам изјаву о дешавањима са свадбе, разбили су шофершајбне на мом и мужевљевом аутомобилу, који су били паркирани испред куће - тврди Снежана.

- Након што је полиција отишла са увиђаја, развалили су кутију на бандери и искључили струју целој улици. Знају сваки наш корак, не знам више шта да мислим.

Ипак, истиче да неће одустати, док их све не види иза решетака.

- То су локални мангупи. Цела Бела Црква их се плаши. Из тог страха сви се склањају, уместо да се удружимо и да им станемо на пут - истиче Палићева.