ВИШЕ јавно тужилаштво у Пожаревцу подигло је оптужницу против Александра Љубеновића (24) из Кучева, због сумње да је 21. маја 2013. године, једним хицем из пиштоља, убио свог оца Срећка Љубеновића (43). Уколико се током главног претреса у Вишем суду, докаже његова кривица, њему прети казна од пет до 15 година затвора.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Најстарији син убио оца!

- Окривљени је оца убио једним хицем из пиштоља “црвена застава М-88 лугер”, калибар 9 мм. Метак је испаљен у леву слепоочницу удаљену од цеви пет центиметара, док је жртва лежала на брачном кревету. После тога тело је увио у чаршав, прекривач и две плаве цираде. Заједно с мајком, убацио га је у гепек “мерцедеса”, где је Срећко остао два дана - наводи се у оптужници.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Откривено убиство после пет година: Ухапшени супруга и синови (ФОТО)

Касније су оптужени и његова мајка тело одвезли на њиву, власништво њеног деде, и тамо га закопали. У томе су им помагала двојица мештана, којима су рекли да закопавају угинулу свињу, оболелу од трихинелозе.

За овај злочин сазнало се тек крајем априла ове године, када је тело и пронађено, након ископавања на њиви. У почетку се мислило да је злочин починила Срећкова супруга, али је истрага показала да је извршитељ старији син. Млађи син није знао за убиство оца, а на питање где је нестао, мајка му је рекла да је отишао у Јужну Америку. Он је, у својству сведока, изјавио да је отац њега, брата и мајку често тукао и малтретирао.

Јама на њиви из које је ископано тело Срећка Љубеновића


- Последњи пут оца сам видео кад сам имао 13,5 година. Били смо сами у кући и он је почео да виче. Кад сам га питао зашто то ради и да ли му је добро, он ме је дохватио, подигао и бацио кроз отворен прозор у двориште - навео је Л. Љ. у својој изјави.

Александар Љубеновић / Жртва Срећко Љубеновић (десно)

ПУЦАО ЗБОГ ЗЛОСТАВЉАЊА

НА саслушању је и оптужени Александар тврдио да их је отац тукао и малтретирао, нарочито њихову мајку. Навео је да је то главни мотив због којег се одлучио на убиство.