У ПУЦЊАВИ, која се у четвртак око 10 сати ујутру догодила недалеко од улаза у хотел "Голф" у крушевачком насељу Прњавор, убијен је Дејан Станковић Ждрокинац (71). Он је страдао само месец дана након што је у кафићу "Арабика" у центру града ликвидиран његов син Војин Станковић (41).

Према незваничним информацијама, Дејан је убијен у класичној сачекуши. Засада непознати убица испалио је неколико хитаца из ватреног оружја, а потом га "оверио" још једним метком у главу. Станковић је на месту преминуо, а припадници крушевачке полиције одмах су кренули у потрагу за починиоцем.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
Родитељи жртве крстили осумњичене

- Са неколико колега спремао сам се да кренем да једем у ресторану тог хотела. Онда су одјекнули пуцњи из ватреног оружја. Ни ја ни колеге нисмо видели шта се догодило. Право да вам кажем, уплашили смо се и склонили док није стигла полиција - каже грађевински радник ангажован на изградњи објекта у близини места злочина.

Убијени Дејан Станковић Ждрокинац је 2014. године, заједно са својим једнојајчаним братом близанцем Војином био оптужен за убиство познатог крушевачког стоматолога Милутина Рокића Роке (65) са којим су имали и кумовске везе. Иако је полиција тада била готово сигурна да је Дејан убио Рокића, због идентичног ДНК није било могуће утврдити ко је од близанаца пуцао у зубара, па је он касније пред Вишим судом у Крушевцу због недостатка поузданих доказа - ослобођен оптужби.

Увиђај у кафићу у којем је убијен Војин Станковић


Према причи Крушевљана, убијени Дејан Становић Ждрокинац и његов близанац Војин, који је у међувремену преминуо природном смрћу, у раној младости нису скретали превише пажње на себе. Иако нерадо говоре о њима, они који су их познавали кажу да се о браћи Станковић једно време у Крушевцу могло чути само да су власници кладионица.

- Како сам чуо, браћа Ждрокинац су пре више од 40 година опљачкали банку, робијали су због тога, а по изласку из затвора отишли у иностранство. Онда су почеле да круже свакакве приче и о њиховим крими радњама, плаћеничком ратовању у Африци, разбојништвима у иностранству, наводном повезаности са дрогом, робијању - каже саговорник "Новости", уз молбу да не откривамо његов идентитет.

Дејан Станковић је, међутим, у жижу овдашње јавности поново доспео почетком прошлог месеца када је убијен његов син Војин, такође са подебљим криминалним досијеом због насилничког понашања, изнуде и наводно дроге. Убица је тада у строгом центру Крушевца, пред бројиним очевицима, на Војина испалио седам хитаца, од којих га је један погодио директно у чело. За ово убиство осумњичен је Стефан Радулац Жути (25), такође из Крушевца, који се претходно потукао са Војиновим сином, али је потом извукао дебљи крај када је отац дошао да на свој начин "среди ситуацију". Претпоставља се да је после извршеног злочина Жути побегао на подручје Космета.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
Изрешетан у центру Крушевца

Иако се о мотивима данашњег убиства у Крушевцу, бар засад, само нагађа, многи са којима смо разговарали претпостављају да се ради о "мафијашком обрачуну због нерашчишћених рачуна у крушевачком подземљу", па чак и о освети.


НИЈЕ ПРВИ ПУТ

ХОТЕЛ "Голф" није први пут место злочина и мафијашког обрачуна. Случајно или не, у теретани овог угоститељског објекта 2015. године са шест хитаца у главу и груди убијен је Горан Петровић Пета, члан чувене Јоткине криминалне групе. Маскирани убица, са фантомком на глави је потом побегао, а Петровић је од задобијених, испоставиће се смртоносних повреда, убрзо преминуо у крушевачкој болници.