ПРОЦЕС против доктора Добривоја Бојанића који се терети за смрт осмогодишњег Раденка Никодиновића, водиће се у Основном суду у Шапцу, потврдио је, за "Новости", Миодраг Атанацковић, портпарол Основног суда у Лозници.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - ТРАГЕДИЈА: Дечак сломио руку, па умро од сепсе

Ову одлуку донео је Апелациони суд у Новом Саду јер, према речима Атанацковића, постоје правни разлози који спречавају Основни суд у Лозници да поступа у конкретној правној ствари. Основни суд у Шапцу ће судити и двојици лекара из Института за мајку и дете у Београду против којих је, као и против њиховог колеге из Лознице, ОЈТ у Лозници поднео оптужни предлог због тешког дела против здравља људи

Они су оптужени за смрт дечака Раденка Никодиновића из Козјака. Он је после прелома руке лечен у Општој болници у Лозници, а затим и у Институту за мајку и дете, где је издахнуо. ОЈТ у Лозници затражило је по пет година затвора за тројицу лекара. Лозничке судије-кривичари нашли су разлоге које је Апелациони суд уважио, да не поступају у овом предмету, док су њихове колеге у ОЈТ радили и радиће посао без проблема!