"НИСАМ!" - кратко је добацио Милутин Јеличић Јутка, председник општине Брус пред наставак саслушања у Основном јавном тужилаштву у четвртак у Крушевцу, као одговор на питање новинара да ли је крив за сексуално узнемиравање више жена. Да то понови и у самом тужилаштву имаће прилику нешто касније, будући да су саслушани само сведоци које је позвала његова страна.

Саслушање осталих сведока прекинуто је због неодложних адвокатских обавеза у Београду, Јеличићеве заступнице, Ирене Ђурић, што је и констатовано записником.

- У току доказних радњи у четвртак су испитана четири сведока, а наредна доказна радња испитивање сведока у овом тужилаштву заказана је за 24. мај - наводи за "Новости" Иван Филиповић, заменик јавног тужиоца.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - СКАНДАЛ У БРУСУ: Председник општине нудио кревет уместо огласа за посао?

Кривичном пријавом коју је поднела крушевачка полиција, а која се односи на постојање основане сумње да је председник општине извршио кривично дело недозвољене полне радње и кривично дело полно узнемиравање, обухваћено је седам жена. Од шест саслушаних средином априла, две (Ј. К. и М. Б. Ђ) су одустале од кривичног гоњења. Једна оштећена М. М. је требало да буде саслушана у Брусу. Оштећена Снежана Бојић је поред Д. К., Марије Лукић и Сандре Милановић остала при тврдњама да је узнемиравана.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - ТВРДЕ ДА ИМ СЕ ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ СВЕТИ: Јутка нам руши фризерај!


ПОДРШКА

ПОДРШКУ Снежани Бојић дали су њени родитељи - Бисерка и Андреја Бојић (на слици).

- Због свега што се догодило осећам се веома тужно, ружно... - каже за "Новости" Снежанина мајка, Бисерка Бојић, додајући да је "ужас да такав човек буде на слободи".

Андреја каже да је први пут погледао у очи Милутина Јеличића, као и да му је то била жеља.

- Чекам тај 24. мај, имам још пуно да му кажем - наводи, за "Новости", Андреја Бојић.