ПОЛИЦИЈА у Кучеву ухапсила је у четвртак Соњу Љубеновић (48) из овог места, због сумње да је пре пет година убила супруга Срећка Љубеновића (43). Због сумње да су учествовали у злочину, ухапшени су и синова брачног пара - Александар (24) и Лазар (19). Над посмртним остацима најпре ће се урадити ДНК анализа, како би се дефинитивно потврдио идентитет покојника. Након тога уследиће обдукција, да би се сазнао узрок смрти.

- Соња се, како се сумња, пре пет година у породичној кући посвађала са супругом, а онда га усмртила његовим пиштољем који је касније бацила у поток - сазнајемо из извора блиског истрази. - Након тога је његово тело увила у цераду. Са синовима и познаником, којем је рекла да треба да закопају свињу угинулу због трихинеле, одвезла и закопала на њиву својих родитеља, поред пута који води ка гробљу.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
Људска лобања и вилица у дворишту психијатрије

Клупко овог злочина почело је да се одмотава када се Соња посвађала са познаником, који је помагао у закопавању тела. Он је након тога отишао у полицију и пријавио је за убиство.

- Испричао је инспекторима да га је свих ових година мучила сумња како кобног дана није закопавао леш животиње. Још се не зна да ли ће и он бити предмет истраге и да ли зна више о убиству него што је открио - рекао нам је извор близак истрази.

На парцели је полиција одмах организовала потрагу за Срећковим остацима, о чему сведоче три ископане рупе. Тело је нађено у последњој, трећој, у којој се види и одбачена рукавица форензичара. Ова њива у власништву је Соњиних мајке и деде, који о хапшењу ње и двојице унука, нису желели било шта да изјављују за медије.

Мештани Кучева рекли су нам да је Срећко био “грдосија од човека”. Имао је више од два метра и био је страх и трепет у граду.

- Имао је преку нарав и био је веома агресиван. Колико знамо, тукао је све по кући, и жену и децу, и ташту и њеног оца. Преварио је пола града, од тога је и живео. Робијао је због преваре, изнуде и насиља - кажу неки од мештана.
Кучевљани додају да је и Соња већ позната полицији због крађа и насиља, јер ју је супруг, са којим се упознала у Италији, увукао у криминал. Због свега тога комшијама породице Љубеновић није било чудно што Срећка нема, јер је и раније одлазио из града на дужи период.

- Соња је причала да је он отишао у Црну Гору, после у Боливију, па у Канаду и Шведску. Због тога смо се изненадили кад смо чули да је ухапшена за његово убиство - кажу комшије.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
САОБРАЋАЈНА НЕСРЕЋА КОД РУМЕ: Поврeђено више особа, велики застој на путу

Након хапшења, осумњиченој и њеним синовима одређено је задржавање од 48 сати, по чијем ће истеку бити предати вишем јавном тужиоцу на саслушање. За кривично дело убиства, за које се терете, законом је прописана казна до 15 година затвора.

САМО СУПРУГА РАДИЛА

ПРЕМА причама комшија, Соња је једина радила у породици. Била је запослена у библиотеци, док је покојни Срећко, родом из Лугавчине код Смедерева, био без посла, као и данас њихова два сина.

- Верујемо да га је она убила у самоодбрани, јер је био агресиван и насилан. Ипак, не знамо шта се заиста десило, то ће полиција да утврди - каже један комшија.