УЧЕНИК петог разреда ОШ "Бранко Радичевић" у Врању О. Р. (11), тешко је повредио прсте десне руке када је активирао метак, играјући се пре почетка првог часа. Иако су се првобитно пронеле информације да је дечаку ампутиран прст, према информацијама из Здравственог центра Врање (ЗЦ), то се ипак није десило. Страдала му је јагодица кажипрста која је разнесена, а повређена су још два прста.

Према сведочењу ученика, О. Р. је у школу дошао пола сата пре почетка наставе и отишао у кабинет за ликовно васпитање да сачека први час. Са собом је понео метак који је, наводно, пронашао у аутомобилу свог оца.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
ЕПИЛОГ УЛИЧНОГ ОБРАЧУНА "ГРОБАРА" И "ДЕЛИЈА": Навијачи ухапшени због туче, један у бекству

- Он се играо тако што је метком ударао по металном шрафу који спаја делове школске клупе. У једном тренутку је метак експлодирао и повредио му прсте на десној руци - каже један од ученика који се нашао у близини.

Прву помоћ дечаку су пружили наставници и позвали Хитну помоћ која га је превезла у ЗЦ Врање. Пребачен је на Одељење ортопедије врањске болнице где је остао на лечењу.

На лице места су одмах пристигли припадници Полицијске управе Врање и инспекцијски органи. Бобан Антанасијевић, начелник Градског одељења за инспекцијске послове града Врања, каже да је у школи наложен инспекцијски надзор.

- Оно што је извесно је да се не ради о бојевом метку, али је свакако имао барутно пуњење. Вероватно је у питању маневарска муниција, такозвани ћорак, али ће прецизнији подаци бити познати након завршеног увиђаја - каже Антанасијевић.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
По 19 месеци за урушавање "Агрожива"

ПРЕТРЕС АУТОМОБИЛА

КАКО смо сазнали, увиђајна екипа ради и на вештачењу аутомобила дечаковог оца, где је малишан, по причи његових другова, пронашао метак.