Глумица Елисон Мек (35), оптужена због сексуалног злостављања неколико десетина жена, уцене, претњи и одузимања слободе, негирала је кривицу.

Она је виђена како брише сузе док излази из суднице, окружена адвокатима, ФБИ агентима и федералном полицијом. Оптужена је да је једна од вођа опасне секте која врбује жене и од њих прави робиње.

Уколико буде осуђена, прети јој казна од 15 година до доживотне робије у затвору. Она је прва од чланова култа "Нxвим" која је оптужена због злочина и на тај начин је пружен увид у то каква будућност може да очекује друге лидере ове секте.

Тужиоци тврде да је она била друга главна чланица секте, одмах иза лидера Кира Ранијера, са којим је у вези.

Робиње из ове секте су изгладњиване и жигосане иницијалима Кита Ранијера. Мек је наводно стављала своје руке на жене и говорила им да "осете бол" и да "мисле на свог господара".

- Госпођица Мек је једна од водећих чланова високо организоване групе осмишљене да задоволи Ранијера. Под маском женског оснаживања, она је изгладњивала жене све док не би постигле савршени изглед по укусу њеног саучесника (Ранијера) - рекла је заменица јавног тужиоца Мојра Пенза на суду, наводи "Гардијан".

Наводи се и да је Мек присиљавала регруте у секти да позирају голе и да изблиза сликају своје вагине, а те слике су даване лидеру секте.

Кит Ранијер (57) ухапшен је у Мексику прошлог месеца. Он се налази у притвору у Њујорку и такође је негирао да је крив за секс трафикинг и заверу за присиљавање људи на рад.

Адвокати Алисон Мек кажу да се она добровољно вратила из Мексика у САД и да нема опасности од њеног бекства, али је судија ипак наредила да она остане у притвору.

Једна од чланица секте је и Индија Оксенберг, ћерка глумице Катарине Оксенберг и унука српске принцезе Јелисавете Карађорђевић.

Катаринин пријатељ Стенли Зареф рекао је да Мек не сме бити ослобођена и да је она била главна у скети након хапшења Кита Рајнера.

- Надам се да ће се Индија тргнути. Њена породица је воли. Та група је луда. Не желимо да видимо Алисон Мек ослобођену - рекао је он.