МУШКАРАЦ Д. Р. (65) из Старих Бановаца ухапшен је због сумње да је малолетну девојчицу злостављао десет дана и држао заточену у својој кући. Према незваничним сазнањима, нестанак четрнаестогодишње девојчице хранитељска породица пријавила је 14. марта. Месец дана касније, приликом претреса куће Д. Р. због сумњи да поседује оружје, пронађена је малолетница.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - УЖАС У СРЕМСКОЈ КАМЕНИЦИ: Обљубио десетогодишњу ћерку?

Она је тада припадницима полиције испричала да ју Д. Р. сексуално злостављао и забранио да напусти кућу, уз претње да ће је убити ако покуша да побегне. Током претреса пронађен је и гасни пиштољ са четири метка, за који Д. Р. није поседовао дозволу.

Наводно, девојчица је својевољно напустила хранитељску породицу, а пронађена је уплакана у стану старијег мушкарца. Како је “Новостима” незванично потврђено, малолетно лице је у више наврата одлазило од куће старатеља, али се увек после одређеног времена враћала. Нестанак је пријављен јер је нико није видео неколико дана.

Мештани Старих Бановаца јуче су били у шоку. За немио догађај сазнали су из медија, а свог комшију који је обљубио дете не познају.

- Велико је ово место, има много људи, па не знамо тачно ко је тај мушкарац. Не памтимо да се некада раније догодило нешто слично у нашем селу - објашњавају становници Старих Бановаца.

- Овде има доста хранитељских породица, и то су све дивне породице које брину о деци. Људи који су обучени за то и имају доста искуства.

Д. Р. је одмах приведен и задржан у полицијској станици, а потом је уз кривичну пријаву саслушан у тужилаштву. Њему је након тога одређен притвор од 30 дана због недозвољеног држања оружја и муниције, и обљубе над дететом. О случају је обавештен и Центар за социјални рад.

ХРОНОЛОГИЈА

* ФЕБРУАР 2018. - В. В. (41) домар школе у селу Рајинце код Прешева, ухапшен је због сумње да је обљубио ученицу (13).

* ЈАНУАР 2018. Г. К. из Касидола ухапшен јер је сексуално злостављао седмогодишњу девојчицу, у породичној кући у којој је радио као надничар.

* Децембар 2017.- М. Р. (62) из околине Младеновца ухапшен је због сумње да је од јуна до септембра прошле године силовао малолетну унуку, коју је чувао током летњег распуста.

* Децембар 2017.- М. И. (56) и Р. Р. (63) из Крупња ухапшени су због сумње да су силовали девојчицу (13). Сумња се да је девојчицу подводила мајка.