У Лазаревцу је ухапшено шест особа због крађе имовине ЈП Електропривреда Србије, а у Новом Пазару и Тутину су стручне службе ЕПС-а откриле 42 случаја неовлашћене потрошње електричне енергије, саопштено је у уторак из тог јавног предузећа.

Полицијски службеници полицијске станице ПС Лазаревац ухапсили су тројицу радника ЕПС-овог огранка РБ "Колубара" и једног запосленог предузећа "Колубара Услуге" приликом крађе високонапонског кабла у власништву ЈП ЕПС - РБ "Колубара".

Ухапшена је и једна особа која је у јануару 2018. украла кабл у трафостаници у Великим Црљенима, у власништву РБ "Колубара", а том приликом је изгорела трафостаница.

Прочитајте још - ЕПС ОТКРИО: Украли струју вредну чак милијарду!

Полиција је такође ухапсила и особу која је у јануару украла кабл из трафостанице на површинском копу "Тамнава - Западно поље", наводи се у саопштењу и прецизира да је полиција наведене случајеве крађе расветлила у сарадњи с надлежним службама ЕПС-а и "Колубара Услуга".

Додаје се да су стручне службе ЕПС-а на подручју Новог Пазара и Тутина у акцијама контроле, поред откривених случајева крађе електричне енергије, пронашле и уклониле направе за ометање и успоравање рада бројила као и већи број случајева умањења стања потрошене електричне енергије на мерним местима.

У оквиру акција је још 30 бројила дато на испитивање ради утврђивања исправности мерења потрошње електричне енергије, саопштено је из ЕПС-а.