Амерички држављанин Данијел Дејвид Корбет, бивши амерички маринац, ухапшен је у Београду 31. јануара, а два дана касније Виши суд у Београду му је одредио притвор до три месеца, речено је данас Танјугу у том суду.

Заједно са њим ухапшена су и три спрска држављана, Н.В, Н.П. и Н.А. којима је такође одређен притвор до три месеца.

Прочитајте још: Инсајдер: Ухапшени маринац сарадник Клинтоновог асистента

Против свих осумњичених у току је истрага пред Вишим јавним тужилаштвом у Београду због сумње да су починили кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и и промет оружја и експлозивних материја, а Н.А. се сумњичи и за неовлашћено држање опојних дрога.

Судија за претходни поступак је 2. фебраура донео решење којим је одредио притвор осумњиченима до три месеца, рекла је за Танјуг портпарол суда Бојана Станковић.

Према том решењу, судија ће по истеку сваких 30 дана преиспитати да ли и даље стоје разлози за притвор и донети решење о продужењу или укидању притвора.

Прочитајте још: Америчка "фока" ухапшена у Србији

Притвор им је одређен због опасности од бекства, постојања особитих околнсти да би могли да ометају истрагу утицањем на сведоке и да би могли да понове кривично дело.

Хапшење америчког маринца у Београду изазвало је пажњу медија после изјаве министра унутрашњих послова Небојша Стефановић да је он ухапшен у штек-стану у Београду и да је код њега нађен пиштољ ЦЗ-99 са избрисаним бројем.

Министар није износио друге детаље истраге.