ЗА непуне две деценије, у обрачунима у којима су учествовали српски хулигани, животе је изгубило десет особа, међу којима има и страних држављана. Колико је њих лакше и теже повређено, тешко је избројати. Одговорни су углавном завршавали пред судом, где су добијали мање или веће казне затвора. Ипак, има и случајева који су до данас остали нерасветљени.

30. октобар 1999. године - Са јужне трибине Партизановог стадиона ЈНА, на 113. вечитом дербију, испаљеном ракетом убијен је седамнаестогодишњи Александар Радовић из Опова, навијач Црвене звезде, који је био на северној трибини. После трагедије, током истраге, приведене су и саслушане чак 154 особе. У истрази је утврђено да су бродске ракете купљене у Грчкој и прошверцоване у Србију, а на утакмицу и трибину унете су преко свлачионице црно-белих. Надлежни су тада утврдили да их је у рукама имало 12 навијача. Судски поступак који је потом вођен никад није тачно утврдио и ко је испалио кобну ракету. Уместо за убиство, оптужени су се теретили само за ремећење јавног реда и мира, као да су учествовали у тучи. Међу оптуженима нашао се и економ Партизана, који је одговарао за саучесништво. На крају, осуђено је неколико навијача на затворске казне од осам до 23 месеца.

4. август 2005. године - Бојан Мајић, који је имао 28 година, убијен је у обрачуну навијача ФК Рад и ФК Вождовац. Трагичан догађај се догодио око 22.30, када је већа група младића, са обележјима фудбалског клуба Рад, сачекала воз на станици у Раковици и ушла у вагон у ком су били навијачи Вождовца који су пошли у Подгорицу на утакмицу Вождовац - Зета из Голубоваца. Дошло је, најпре, до вербалног сукоба навијача у возу, а Бојан Хрватин, један од радоваца, потом је ножем, више пута ударио Мајића у врат и раме, а његовог друга који је био са њим - у леђа. Хрватин и још тројица радоваца су повукли ручну кочницу, зауставили воз и побегли. Бојан Хрватин осуђен је на 30 година затвора због убиства Мајића, а за кривично дело учествовање у тучи Александар Ковачевић добио је осам година и 11 месеци. Горан Пантелић и Александар Павловић осуђени су на годину дана затвора. Међутим, у марту 2012, Апелациони суд у Београду преполовио је Хрватину казну на 15 година, док је за осталу тројицу навијача укинуо пресуду због застарелости случаја.

СЛУЧАЈ "УРОШ МИШИЋ" УРОШ Мишић, навијач црвено-белих, пред Окружним судом у Београду је 2007. осуђен на 10 година затвора, због покушаја убиства жандарма Небојше Трајковића, којем је "гурао у уста запаљену бакљу", на фудбалској утакмици Црвена звезда - Хајдук из Куле, 2007. године. Тада је суд оценио напад на Трајковића као "линч службеног лица". Он је затворску казну прво служио у Ваљеву, а онда је пребачен у "Забелу" у Пожаревац. Врховни суд Србије је 2010. укинуо ову пресуду Мишићу и предмет вратио првостепеном суду на поновно суђење, па је он исте године поново осуђен на 10 година робије. Међутим, Апелациони суд му је преполовио казну затвора којом је осуђен на пет и по година. Пошто је испунио услове за умањење казне предвиђене ступањем на снагу Закона о амнестији, Урош Мишић je у децембру 2012. пуштен на слободу.

25. април 2006. године - Навијач Партизана Петар Седлак избоден је ножем. Њега је напала група навијача Рада на Бежанији, у Београду. Убио га је тада 16-годишњи младић, а Седлак, који је имао 23 године, од повреда задобијених ножем у леђа, преминуо је у Клиничко-болничком центру Земун, недуго после инцидента.

14. април 2008. године - У тучи навијача Војводине и Партизана у Футогу, код Новог Сада, убијен је навијач Дејан Димитријевић звани Лонац (27). За убиство навијача Војводине осуђен је Стеван Станковић. Првом пресудом, требало је да робија 15 година, али му је казна смањена на 10 година и осам месеци.

17. септембар 2009. године - У строгом центру Београда, на Обилићевом венцу, физички је нападнут и тешко повређен Брис Татон, навијач француског Тулуза. Он је, међутим, подлегао повредама у болници 29. септембра исте године. Татон је, како је истрага утврдила, заједно са групом навијача француског клуба дошао у Београд, на утакмицу против Партизана. Међутим, пре утакмице, навијачи београдског клуба су их напали, док су седели у кафићу.

Оптужница је навијаче Партизана теретила да су током масовне туче, опколили Татона, тукли га ногама и рукама док је он лежао на тротоару. Потом су га, наводно, одвукли и притисли на ограду степеништа и бацили са висине од 4,28 метара у простор између степеништа и гараже. Преминуо је 12 дана касније, у Клиничком центру Србије.

Виши суд је оптужене најпре осудио на укупно 240 година затвора, али је Апелациони суд у Београду, крајем јануара 2012, преполовио казне осуђенима. Правоснажном пресудом Апелационог суда 14 нападача на Татона добило је укупно 123 године затвора.

23. октобар 2011. године - Двадесетогодишњи Иван Перовић, убијен је у Новом Београду, у обрачуну навијача Партизана. Тада је рањен и Ђорђе Станојевић (20). Перовић је убијен хицима из пиштоља. И ово суђење је било неадекватно, оптужница је била "лабава", па је у јануару 2014. Виши суд у Београду, због "недостатка доказа", ослободио главне осумњичене Владимира Маљковића, Милана Красића и Марка Исаковића.

Паљење свећа настрадалом Александру Јаћимовићу из Чачка


10. јун 2012. године - У масовној тучи навијача, на паркингу код код Сава центра у Београду, после обрачуна песницама и флашама, из ватреног оружја је упуцан Душан Гријак (24), вођа "номада" и припадник навијачке групе ФК Рад. Подлегао је повредама десетак дана касније у Ургентном центру. После снимка немилог догађаја, објављеног на "Јутјубу", полиција је успела да идентификује двојицу учесника туче, наводно навијача Црвене звезде за које је, међутим, утврђено да нису дуже време у Србији.

22. новембар 2014. године - Земунац Марко Ивковић звани Јагода (25), навијач Црвене звезде, убијен је у Истанбулу, кад су турски хулигани напали групу од 400 Звездиних навијача, који нису успели да уђу у халу "Абди Ипекчи", да присуствују мечу Евролиге. Док је у току био меч између Галатасараја и Црвене звезде, испред хале су навијачи Галатасараја каменицама и бакљама гађали навијаче црвено-белих, а онда је дошло и до физичких сукоба. У општој тучи, Ивковић је задобио смртоносне повреде ножем.

Претучени Брис Татон


23. април 2016. године - Велика трагедија се догодила и у Чачку, где је у тучи навијача Борца и Црвене звезде, на Градском тргу, угашен један млад живот. Звездаш Александар Јаћимовић из Чачка, студент ДИФ-а, убијен је, а имао је само 22 године. Тада је тешко повређен још један навијач Звезде, пореклом из Неготина, који је избоден ножем у тучи. Ухапшени су осумњичене за убиство и покушај убиства - тројица двадесетогодишњака из Чачка.

10. јун 2017. године - У сукобу навијачких група Партизана и Црвене звезде у новобеоградској улици Ивана Рибара, упуцан је Демир Јукић (18), а још једна особа је лакше рањена у тучи. Групу навијача црно-белих напала је група навијача супарничког клуба. Јукић je тешко рањен и после два месеца борбе за живот, подлегао је повредама.