РАДОШ Љумовић (36), који се терети за убиство оца Бранимира (79), приведен је у среду на саслушање у београдско Више јавно тужилаштво, у Катанићевој улици, али није изнео одбрану, већ је одлучио да се брани - ћутањем. Судија за претходни поступак му је, после саслушања, одредио притвор у трајању до три месеца.

- Притвор је одређен због сумњи да би, боравком на слободи, осумњичени могао да омета истрагу и утиче на сведоке и да би, у кратком временском периоду, могао да понови кривично дело. Против ове одлуке, осумњичени и његов бранилац имају право жалбе Кривичном ванрасправном већу у року од три дана од пријема решења - рекла је за "Новости" Бојана Станковић, портпарол Вишег суда у Београду.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Тражио паре од оца, па га искасапио са 20 убода (ФОТО)

Радош Љумовић је после саслушања враћен у притвор у Централни затвор у Београду. Како незванично сазнајемо, ускоро би требало да га прегледају психијатри, како би се утврдило да ли је био урачунљив када је починио убиство.

Како се сумња, Радош је у уторак око 15 часова, после краће свађе, са око 20 убода ножем усмртио оца Бранимира. Злочин се догодио у породичном стану Љумовића, у приземљу зграде у Ресавској 38. Отац и син су се посвађали, наводно, јер је Бранимир одбио да Радошу да новац који му је овај тражио.

Комшије породице Љумовић и даље су у неверици и шоку:

- Раша је увек био љубазан и фин, није правио инциденте, нити је био агресиван. Причало се да се дрогира, да је више пута ишао на лечење. Родитељи и сестре су то крили од комшилука, било их је срамота. Не знамо шта се тачно догађало у њиховој кући, али виђали смо Рашу у парку код "Мањежа" док шета пса, седи са друштвом...


БОРИО СЕ ЗА ЖИВОТ

ПОРОДИЦА Љумовић у Ресавској 38 има два стана у приземљу, где су живели, и у поткровљу један, који изнајмљују и у којем је, наводно, недавно ухапшен мушкарац због трговине оружјем и наркотицима. Нико од укућана у среду није био у стану где се догодио злочин, а комшије кажу да је породица заузета око преузимања Бранимировог тела са обдукције и сахране.

- Откако је полиција отишла из стана, нико се од укућана не појављује на улици, а ролетне на прозорима су спуштене - причају комшије, које кажу како су чули да се Бранимир, којег је син напао у соби, силно борио за живот.