У селу Безјову код Подгорице положен у земљу Ђорђије Божовић Гишка, страдао у Госпићу септембра 1991... слутећи смрт тражио да почива са родитељима и прецима у заједничкој гробници

Сабрали су Гавро, Милена и Ђорђе - Гишка, командант Српске гарде у суботу своје Божовиће и Мићковиће, бројне пријатеље, саборце на путу до вечне куће - гробљу Мартиника села Безјова у каменитим Кучима, повише Подгорице.

Сестра Ђорђа Божовића, Славица и ћерка испунуле су завет брата и оца Ђорђа који јој је дао доласком “Српске гарде” у Госпић на ратиште. Он је 14. септембра 1991. године, рекао саборцима да, ако којим случајем погине - жели да почива са родитељима и прецима у заједничкој гробници у Кучима.

Гишку је метак пронашао наредног дана, на рођендан. Није разјашњено одакло је дошло зрно. Сахрањен је у Београду и двадесет шест година је лежао поред свог великог пријатеља и саборца Бранислава Матића Белог, нешто раније убијеног пред домом на Вождовцу. У суботу је сахрањен у Кучима. Завет Гишкин су испунили Славица и побратим Брано Мићуновић.

Дуле Савић и Брано Мићуновић

РАФАЛИ

Док су земни остаци Гавра, Милене и Ђорђа ношени до вечне куће, са оближњих главица чули су се рафали. То су, како неко рече, “српски гардисти” одали почаст свом команданту.

Пријатељи и рођаци полажу ковчег на гробљу у Кучима

ЧУДО БОЖИЈЕ

Протојереј Велибор Џомић казао је да се у Београду приликом отварања гробнице десило чудо Божије, када су угледали нетрулежно Гишкино тело.

- Када је гроб отворен појавио се Ђорђе цео сунцем окупан. Дотакли смо својим рукама човека који је знао да погреши, али и да се покаје.