АВГАНИСТАНАЦ Сафи Горит (26) избоден је насмрт у међусобној тучи миграната која се, око 15 часова, догодила у Каменичкој улици, у самом центру Београда. У међусобном обрачуну азиланата повређена су још два мушкарца која су збринута у Ургентном центру, а полиција је, због сумње да су учествовали у овом сукобу, ухапсила пет страних држављана.

Како смо сазнали од очевидаца, туча миграната почела је на углу Рељине и Улице краљице Наталије. Према њиховим речима, група од десетак момака била је стационирана у парку, иза хотела "Москва".

- У једном тренутку сам чуо галаму и видео једног од момака како почиње да бежи ка Зеленом венцу - каже Владимир Жилић, таксиста, који се налазио на оближњој такси-станици. - За њим су потрчали остали мигранти из парка и кренули да га јуре. Стигли су га код Каменичке улице, опколили га и почели да га туку моткама и штаповима. У том хаосу и метежу, неко од њих је, вероватно, извадио нож и избо га.

Несрећном момку покушали су да помогну пролазници и таксисти који су се задесили у близини. Једна девојка је донела ћебе и ставила му под главу.

- Призор је био језив, човек је окрвављен лежао на асфалту и није давао знаке живота - прича наш саговорник. - Позвали смо лекаре, али му, нажалост, није било спаса.

У служби Хитне помоћи која је изашла на терен на позив суграђана кажу да су у овом инциденту, осим младића који је настрадао, повређене још две особе.

- Ради се о млађим мушкарцима, који нису имали документа - тврди Нада Мацура, портпаролка Хитне помоћи. - Један је задобио убодне ране рамена и седалног дела, а други тупе повреде главе и стомака.

Након драме која се одвијала пред очима Београђана, усред дана, мигранти који су учествовали у тучи су се разбежали по околним улицама. Ипак, полиција је брзо ухапсила њих петорицу за које се сумња да су учествовали у сукубу.

- На месту туче, остало је ћебе и штап којим су се тукли - саопштили су у МУП. - Код ухапшених су претресом пронађени ножеви. Полиција интензивно ради на расветљавању овог случаја.

Припадници Министарства унутрашњих послова су након убиства затворили Рељићеву улицу за пролазак пешака, како би обавили увиђај и онемогућили евентуално бекство миграната који су изазвали тучу.

СУКОБ МАРОКАНАЦА И АЛЖИРАЦА

ИНЦИДЕНТ сличан овом, у коме је такође дошло до опште туче миграната, догодио се у фебруару ове године, близу аутобуске станице у Београду. Наиме, азилант из Марока задобио је тешке повреде када су га, након међусобне туче, ножем избола двојица Алжираца.