БЕОГРАД - Премијер Александар Вучић изјавио је данас да га нико није консултовао у вези ангажовања хеликоптера Војске Србије у акцији спасавања детета из Новог Пазара, али да би и сам донео исту одлуку.

"Видим да се води хајка против министара Гашића и Лончара, који су хтели да спасу једно дете... Ево, ја преузимам одговорност, да су ме питали, а нису, и ја бих рекао: ' идите, спасите то дете'", рекао је Вучић новинарима.

"Гашића и Лончара нећу да дам", рекао је премијер и додао да је задовољан радом двојице министара.

Једино им замера, додао је, што се правдају и одговарају на прозивке аналитичара, који их критикују да су желели да се сликају у таквој ситуацији, а у ствари су аналитичари ти "који ништа друго не раде, него се сликају".

"Јесу ли одговорни за било чије плате, јесу ли се једног весла у поплавама дохватили", запитао је премијер и додао да су и тада само "звоцали и оговарали оне који раде".

"Ти људи нису туговали уопште, они се не радују због живота, они не тугују због смрти... они презиру оне који су мало успеснији, а оне који су успели - мрзе", приметио је.

Свима је била жеља да се спасе живот детета и других разлога није било, казао је Вучић.

Он је додао да га нико није консултовао у вези с ангажовањем хеликоптера, да није ни знао шта се дешава, осим што је целу ноћ био будан, чекао резултате, као сто су, рекао је, и Гашић и Лончар били будни не само те, већ многих других ноћи...