МАРЈАН Петковски (24) из Смедеревске Паланке осуђен је у петак у Вишем суду у Београду на три године и четири месеца затвора због силовања М. П. (24), којој је том приликом нанео тешке телесне повреде. Одлуком суда, до правоснажности пресуде биће у кућном притвору.

Припадници Одељења за крвне и сексуалне деликте ухапсили су га 11. јануара ,,прошле године, недељу дана пошто је напао девојку. Тада је саопштено да ју је упознао у једном кафићу и позвао да се неки други дан нађу и изађу на пиће. Када је пристала, одвезао ју је у правцу насеља Лештане. Паркирао је аутомобил, а потом је, све време јој претећи, силовао. Током силовања ножем јој је наносио посекотине по телу. Девојци је поломио два кичмена пршљена, а затим јој и украо мобилни телефон. У једном тренутку успела је да искористи његову непажњу и побегне из аутомобила.

Петровском ово није прва оптужба за блудне радње. Он је ухапшен и јануара 2012. године због сумње да је обљубио малолетницу, коју је упознао преко "Фејсбука". На превару је одвео у свој стан, где ју је присилио на орални секс, који је снимио мобилним телефоном. Малолетница је о ономе што се десило у стану ћутала неколико дана и није се поверила никоме, али је Маријан ускоро поново позвао инсистирајући да опет дође код њега, претећи да ће, уколико то не уради, снимак са мобилног телефона послати њеним родитељима и ставити на "Фејсбук".

Због овога је, такође пред Вишим судом у Београду осуђен на пет година затвора. Међутим, Апелациони суд је укинуо ову пресуду и наложио ново суђење, кад је пуштен из притвора.