НОВА ВАРОШ – У тешкој саобраћајној несрећи, у понедељак око 21,40 , на магистралном путу Нова Варош -Пријепоље, у селу Бистрици, погунули су Филип Дучић (21) из Пријепоља и Мирослав Љујић (49), власник пилане у Великој Жупи.

Камион са приколицом натоварен трупцима боровине порушио је преко стотину метара ограде моста на левој страни пута и слетео са висине од двадесетак метара у реку Бистрицу. Претпоставља се, према балванима расутим по путу, да се приколица преврнула на крају низбрдице испред „кривине смрти“ код Крџавске воденице. На мосту су остали делови акумулатора и опреме камиона. Претпоставља се да је за воланом био Дукић,

- Тело Дукића је било у кабини, а тело Љујића смо пронашли нешто ниже међу трупцима у реци - испричао је синоћ Гроздимир Грбовић, један од првих који се уз возача „Књаза Милоша“ из Аранђеловца нашао на месту несреће. Спасиоци, алармирани из кафабе „Вихор“, најпре су трагали уз помоћ батеријске лампе, а затим су стигли рефлекктори и остала опрема.

ОГРАДА На мосту је у више наврата мењана ограда, најчешће после слетања возила у реку.Путари су баш у уторак требали да постављају нову бетонску ограду, а јутрос су започели уклањање порушене ограде и припреме за нову.

Саобраћај је био у прекиду око пет сати док је трајао увиђај.Тек око три сата иза поноћи спасиоци, мештани и родбина успели су да извуку тело Љујића заробљено међу балванима. Вађење је отежавала надошла река и мала брана коју су направили трупци и олопине приколице и камиона.

Ово је други удес за два дана са две жртве на путевима у околини Нове Вароши. Иначе, кривина смрти у Бистрици је узела више живота, међу којима и једну полицијску патролу.

Љујић и Дучић су, према речима Милојка Бојановића, техничара у Шумској управи у Новој Вароши, у планини Муртеници поподне натоварили 33 кубика грађе. Непун сат пре несреће вечерали су у Кокином Броду.