МИХАЈЛО Думитру (10), ученик четвртог разреда Основне „Иван Горан Ковачић“ у Нишкој Бањи, погинуо је у среду ујутру на обележеном пешачком прелазу на Булевару цара Константина, у нишком насељу Никола Тесла. На малишана је, док га је мајка Нусрета држала за руку, налетео аутомобил „југо“ нишких регистарских ознака, којим је управљао Г. С. (49) из околине Нишке Бање.

Трагедија се догодила око 7.35, када је аутомобил оборио дечака, а школарац је од силине ударца одбачен двадесетак метара од пешачког прелаза. Од задобијених повреда, Михајло је преминуо на лицу места.

- Узрок саобраћајне несреће је непропуштање пешака на обележеном пешачком прелазу - саопштила је Полицијска управа у Нишу. - У току дана, возач Г. С. је са кривичном пријавом за тешко дело против безбедности саобраћаја спроведен у Основно јавно тужилаштво у Нишу.

Најближи погинулог дечака кажу да су Михајла, управо из бојазни да му се нешто не деси на булевару због фреквентног саобраћаја, сваког дана водили у школу.

- Тај црвени аутомобил је био на семафору када смо почели да прелазимо булевар - грцала је у сузама Михајлова мајка. - Када смо стигли до половине пешачког прелаза, аутомобил се одједном појавио и ударио ми сина, истргавши ми га из руке, а мене је бацио на колена.

Југо“ који је изазвао саобраћајну несрећу

Очајна мајка је отрчала до сина, али дете, нажалост, више није давало знаке живота. И поред тога, покушала је да заустави возила која су се кретала булеваром, да би Михајла одвезли до Клиничком центра, како би тамо покушали да га реанимирају. Међутим, нико од возача није хтео да стане. Чак ни Г. С., који је својим „југом“ изазвао стравичну саобраћајну несрећу, није телефоном алармирао Завод за хитну медицинску помоћ и полицију.

Погинули дечак биће сахрањен у петак на месном гробљу у нишком насељу Брзи Брод.


ПА ШТА САДА!?

МАЈКА погинулог дечака каже да је возач, после саобраћајне несреће, изашао из свог аутомобила и понашао се као да се ништа није десило. - Рекао ми је: „Убио сам ти дете, па шта сада да радим!?“