НАЧЕЛНИК Полицијске станице у Ражњу Миодраг Тодоровић (45) и полицајац прве класе ПС Алексинац Александар Ђорђевић (39), добили су отказе због несавесног рада! Нови начелник нишке полиције Срђан Грекуловић и на овај начин је почео да заводи ред у Полицијској управи, а на списку за губљење посла налазе се још неки чувари реда.

Како сазнајемо у нишкој Полицијској управи, полицајац Александар Ђорђевић је остао без посла због сумње да је извршио кривична дела неовлашћени прелазак државне границе и кријумчарење људи.

- Ђорђевић је априла 2011. године из Македоније у Србију превезао четири илегална имигранта, држављана Сомалије - наводи у образложењу одлуке дисциплинске комисије. - Када га је зауставила патрола, показао им је службену значку, али су му колеге одузеле возило и службени пиштољ, а против њега је поднета кривична пријава.

Основно јавно тужилаштво у Нишу подигло је, пре него ће остати без посла, оптужни предлог против Миодрага Тодоровића (45), начелника Полицијске станице у Ражњу, због злоупотребе службеног положаја, док се његов пријатељ Д. М. (35) терети да га је подстрекавао на ово кривично дело.

Тодоровић је осумњичен да је децембра прошле године од Војкана Милановића из Ћуприје одузео джип „мицубиши пајеро“. То је, како се сумња, урадио на наговор Д. М. који је пре тога джип продао Милановићу за 6.000 евра, али му је нови власник остао дужан извесну суму новца.

Тодоровић се терети да се најпре депешом обратио начелнику Полицијске станице Ћуприја и затражио да му помогне да пронађе джип, због наводног расветљавања кривичних дела фалсификовања документације приликом регистрације возила.

Полицајци из Ћуприје су лоцирали и одузели возило од Милановића и, на захтев Тодоровића, довезли га до Полицијске станице у Ражњу, где га је начелник полиције преузео. Међутим, потом је возило предао пријатељу М. Т., а одузети джип није евидентирао у полицијској документацији.