Милутин Продановић (46), високи функционер ДСС - помоћник министра енергетике и бивши председник милановачке Скупштине општине, задобио је теже повреде ноге у пределу скочног зглоба, током лова на срндаћа. Док је Продановић збрињаван у чачанској болници, један болнички радник је са ловачког джипа украо - уловљеног срндаћа!

Лов на срндаћа био је у селу Угриновцима, под планином Рудник, али се за Продановићево повређивање и необични инцидент који га је пратио, сазнало много касније.


- Продановић је, са ловачком опремом, заузео место на једној чеки, али је несрећом пао и, повредио ногу у пределу скочног зглоба. Ловочувар Миливоје Тодоровић му је први стигао у помоћ, позвао је и остале ловце, који су у међувремену већ били одстрелили једног срндаћа - изјавио је новинарима Зоран Адамовић, секретар Ловачког удружења "Војвода Милан Обреновић".

Повређени Продановић је, због бржег превоза до болнице у Чачку, смештен у теренско возило, на које је стављен и одстрељени срндаћ. Док су Продановића у тој болници на одељењу ортопедије збрињавали, један од болничких радника је - украо срндаћа са джипа! Позвана је полиција, која је сазнала име овог необичног крадљивца, али још не жели да га саопшти јавности. Уловљени срндаћ је, колицима за превоз пацијената, одвезен у болничку вешерницу. Против крадљивца ће бити поднета кривична пријава, а Продановић је, са ногом у гипсу, отпуштен из болнице на кућно лечење.